30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Birbirlerini ezdiler

Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği Geleneksel Tıp Festivali, mesir macunu dağıtımı ile başladı.

Vatandaşlar, mesir macunu alabilmek için adeta birbirleriyle yarışırken, zaman zaman arbede yaşandı.

Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali'nin 10.'su başladı. Açılış törenine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşma yapan Kadir Topbaş, dünyada doğal kaynakların hızla tükendiğini belirterek, "İklim değişiklikleriyle ilgili toplantılar düzenlenmeye başladı.

Doğa ve tabiat düzeni o kadar mükemmel ki, her şeyin bir yedeği var. Geleneksel tıp denince de bitkilerle, sağlık ve şifa dağıtan Lokman Hekim ve Merkez Efendi aklımıza geliyor. Tabi biz çevreyi kirletince yararlı bitkiler de yok oluyor. Biz Türkiye'yi miras aldık. Bizim çocukluğumuzdaki çevre kalmadı, gelecek nesiller nasıl olacak acaba" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kürsüden vatandaşlara binlerce mesir macunu dağıtıldı. Vatandaşlar, atılan mesir macunlarından alabilmek için adeta birbirleriyle yarışırken, zaman zaman arbede yaşandı. Çok sayıda mesir macunu alabilmek isteyen bazı vatandaşların yanlarında getirdikleri şemsiyeyi ters çevirdikleri gözlendi. Kalabalık sırasında bazı çocuklar kayboldu. Gözyaşı döken çocukların yardımına görevliler koştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:58:54
Güncelleme :5 Haziran 2009 Cuma 17:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?