30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Birdal, İstanbul'da iddialı

Demokratik Toplum Partisi (DTP), İstanbul Büyükşehir belediye başkan adaylığına Diyarbakır milletvekili Akın Birdal'ın gösterildiğini resmen açıkladı. Birdal'ın adaylığı Taxim Hill Otel'de düzenlenen aday tanıtım toplantısında DTP lideri Ahmet Türk tarafından duyuruldu.

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Sosyalist Parti (SP) Genel Başkanı Sevim Belli'nin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Türk, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, Emekçi Hareket Partisi, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi ile sivil toplum kuruluşlarının Birdal'ı desteklediğini bildirdi. "Emekten, eşitlikten, özgürlükten, halkların kardeşliğinden ve demokrasiden yana güçler'' olarak bir araya geldiklerini vurgulayan Türk, 29 Mart'taki seçimlerin referandum niteliği taşıdığını öne sürdü. DTP lideri, şunları kaydetti: "İstanbul'da lale devri bitti, gül devri başlıyor. Akın Birdal'ın adaylığı, halkların kardeşliğini ortaya koymak için. Bunu, Türk ve Kürt halkını, ezilenleri ve farklı kimlikleri, Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olabilecek halkları kucaklaştırabilecek bir projenin yaratılması konusunda ön adım olarak da değerlendirmek lazım. Belde ve ilçelerde halk temsilcileri oluşturarak, bunların meslek odalarıyla ve halk örgütleriyle birlikte çalışmalarını mümkün kılacağız. Cemevleri ve diğer ibadet yerlerinin gereksinimleri doğrultusunda, Alevi yurttaşlarımızın kendi kurum ve örgütlerinden özgürce yararlanmalarını sağlayacağız."

Akın Birdal da İstanbullular için yeni projeleri olduğunu ifade ederek, bu projenin öznesini emekçilerin oluşturduğunu söyledi. Birdal, "2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da ev sahipliği yapmak istiyoruz. İstanbul'dan bu oluru istiyoruz. Dillerimizle, kültürlerimizle, geleneklerimizle insanları karşılamak istiyoruz. İstanbul'u İstanbul yapan o tarihsel ve kültürel yaratıcılarını tarihin sayfalarından çıkaracağız. Onları bu kuşakla buluşturacağız ve yaşatacağız.'' diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 18:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?