3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bireysel silahlanma sorunu

Umut Vakfı’nın bireysel silahsızlanmanın önemine dikkat çekmek ve bu konudaki toplumsal birlikteliğin güçlenmesini sağlamak amacıyla düzenlediği 14. Bireysel Silahsızlanma Haber Yarışması’nın ödülleri dün sahiplerini buldu.

Gazete Haberi dalında birincilik ödülünü, 23 Ocak 2008’de Sabah Gazetesi’nde yayınlanan "Yer Gök Kurusıkı" başlıklı haberi ile Ercan Sarıkaya ve Güngör Karakuş aldı. Gazete dalında özel ödül, 15 Mayıs 2008’de Milliyet Gazetesi’nde yayınlanan "Mumcu halay çekti, silahlar susmadı. Yorumsuz!" başlıklı haberi ile Arif Arslan, televizyon haberi dalında mansiyon ödülü "Zafer kutlamalarında silahlar susmadı-Maç sonrası maganda kurşunuyla insanlar yaralandı" haberiyle Erhan Esen ve Ersin Esen’in oldu. Tolga Korkut da 10 Eylül 2008’de Bianet haber sitesinde "Silahsız çocuklar yetiştirmek mümkün" başlıklı haberiyle internet haberi dalında birinciliği aldı. Aytekin Atasoyu, Ömer Kocaman ve Mert Talat Dilekçioğlu’na da genç iletişimcilere özendirme ödüllü verildi. Törene Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Umut Vakfı kurucularından Nazire Dedeman ve Kemal Dedeman da katıldı.

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman, Taksim Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bireysel silahlanmanın dünyada ve Türkiye’de en ciddi bir sorun olduğuna işaret ederek, bu sorunun yıllardır Türk insanının varlığını tehdit ettiğini söyledi. Dedeman, şunları söyledi:

"Bugün ülkemizde trafik kazalarından sonra en fazla can alan sorun bireysel silahlanmadır. Yılda ortalama 5 bin kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarının ardından bireysel silahlanma nedeniyle ölümler ikinci sırada geliyor."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 13:27:43
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 15:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?