30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bisikletçi Avrupa turunu tamamladı

52 yaşındaki diyabet hastası Paul Farrelly, bir ay önce İngiltere'nin Portsmouth kentinden bisikletle başladığı 3 bin 200 kilometrelik Avrupa turunu Ortaköy Meydanı'nda tamamladı.

Her gün 110 kilometre boyunca pedal çevirerek İstanbul'a ulaşan Farrelly, "Hedefim diyabet hastalarına hayatın durmadığını göstermekti" dedi.


Paul Farrelly, Beşiktaş meydanında kendisini bekleyen bisikletçiler tarafından karşılandıktan sonra, konvoy eşliğinde Ortaköy Meydanı'na geldi. 3 bin 200 kilometrelik Avrupa turunu tamamlamanın sevincini yaşayan Farrelıy, Ortaköy'de İngiltere'den Türkiye'ye gelen sevgilisi ile Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, Bayer Türk CEO'su Dr. Sebastian Guth ve çok sayıda kişi tarafından çiçeklerle karşılandı. Farrelly'nin Türkiye'ye gelişi nedeniyle yapılan basın toplantısında konuşan BayerTürk CEO'su Dr. Sebastian Guth, "Paul'un hayalini gerçekleştirmesi aynı zamanda 70 yıldır daha iyi kan şekeri ölçüm cihazları için çalışan Bayer uzmanlarının da amaçlarına ulaştıklarının bir kanıtı. Paul, dünyadaki tüm diyabetlilere hayal gibi bir hayat yaşayabileceklerini gösterdi" dedi.


Paul Farrelly ise "Bu rüyanın nasıl bir rüya olduğunu anlayamamıştım. Ama şuan o rüyayı gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Her gün bisikletle yaklaşık 110 kilometre yaptım. Bundaki hedefim diyabet hastalarına hayatın durmadığını göstermekti. Bizde normal insanlar gibi yaşabiliriz. Yanıma GPS cihazı almadım. Çünkü insanlarla konuşmak, diyabet ile ilgili düşüncelerini öğrenip, diyabet ile yaşandığını anlatmak istedim. Müthiş bir yolculuktu. Ama şunu söyleyebilirim ki geçtiğim şehirler arasındaki en güzel şehir İstanbul" diye konuştu.


Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz da, Türkiye'de 7 milyondan fazla diyabet hastası bulunduğunu ifade ederek, "Paul'un bu girişimi diyabet ile yaşamanın mümkün olduğunu gösteren en büyük kanıttır" dedi.
52 yaşındaki diyabet hastası Paul Farrelly, basın açıklamasının ardından sevgilisi ile hasret giderdi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 14:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?