3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Bitişik araziye iki farklı fiyat

Üzerinde Galleria, Ataköy Marina gibi tesislerin bulunduğu yaklaşık 300 dönümlük arazinin 450 milyon YTL muhammen bedelle yapılacak satışını “Adrese teslim” iddiaları yüzünden iptal eden TOKİ, hemen bitişikteki 125 dönüm, yarısı yeşil alan şartlı araziyi bu kez 650 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkardı

‘Cillop gibi arazi’

Askerle Devlet Hava Meydanları’nın arazi takası

Üzerinde Dünya Göz Hastanesi, Galleria Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu, Ataköy sahil şeridindeki toplam 297 bin 567,50 metrekare yüz ölçümlü arazinin, 139 bin 251 metrekarelik bölümünün satışı için düzenlenen ve dün yapılması gereken ihaleyi “adrese teslim ihale yapılıyor” yönündeki yorumlar nedeniyle iptal eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu kez bu arazinin bitişiğindeki araziyi satışa çıkardı.

Havalimanına 3 dakika

TOKİ, gazetelere verdiği ilanda, Bakırköy-Ataköy sahil şeridindeki, 124 bin 980 metrekare büyüklüğündeki araziyi satışa çıkardığını duyurdu. Galleria’nın da içinde bulunduğu 139 bin 251 metre karelik arazi için yapılacak ihalede 450 milyon YTL asgari bedel belirlenmişken, 23 Eylül’de satışa çıkarılacak araziye, yarısı yeşil alan olarak ayrılmasına karşın, 650 milyon YTL muhammen bedel belirlenmesi dikkati çekti. İlan duyurusuna göre, Ataköy Konakları ile Marmara Denizi arasında kalan 124 bin 980 metrekare büyüklüğündeki arsanın 68 bin metrekarelik kısmı, sözleşmeye konacak özel madde ile park ve yeşil alan olarak düzenlenecek ve halkın kullanımına açılacak. Uzun bir sahil şeridine sahip arsanın bu bölümüne kapalı inşaat yapılamayacak. Halka açılacak bölümün hemen yanında Ayamama Deresi bulunuyor. Sözkonusu derenin ıslah çalışmalarının 2009’a kadar bitirilmesi planlanıyor. Halen dereden zaman zaman Ataköy Konakları’nda oturanları da rahatsız eden kötü bir koku yayılıyor.

Atatürk Havalimanı’na 3 dakika mesafede, toplam inşaat alanı 249 bin 960 metrekare olarak belirlenen arsayı alan yatırımcılar, otel, apart otel, gazino, marina, yat kulübü, alışveriş tesisleri, lokantalar, kongre tesisleri, akaryakıt satış üniteleri, sağlık kulübü, gösteri spor ve eğlence tesisleri kurabilecek. Arazide yapılacak rezidans inşaatında ise en fazla 72 metre yüksekliğe izin verileceği öğrenildi. Ataköy sahil arsası satış ihalesi, TOKİ’nin Bilkent’te bulunan merkezinde 23 Eylül Salı günü saat 15.00’de yapılacak.

Vatan
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 15:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?