20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Bizi suçlamayın

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Sarıyer’de Çınar ailesinden 1’i çocuk 7 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak, "Cinayeti işleyenler yakalandı ve olay sonuçlandırıldı" dedi.

Cerrah, gündeme oturan Sarıyer katliamıyla ilgili bugün Asayiş Şube Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenledi. Olayla ilgili 9 kişinin gözaltına alındığını belirten Cerrah, "’Borçlarını ödeyememe, borçlarına karşılık vermiş olduğu çeklerin geri dönmesi ve bundan dolayı da bir üzüntüye kapılması’ kişinin cinayeti işleme nedeni budur. Zanlılar adliyeye gidecek ve hep birlikte adliyedeki sonucunu alacağız. Cinayeti işleyenler yakalandı ve olay sonuçlandırıldı" ifadelerini kullandı.

Cerrah, cinayetin Asayiş ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmaları sonucu dört dörtlük çözüldüğünü belirterek, "Evden alınan kasa, kasanın içindeki aileye ait olan altın ve paralar, bunlarla ilgili bırakılan, verdikleri yerlerde bozdurdukları kuyumcularla irtibat da sağlandı. Olayla kullanılan silahların, fail tarafından denize atıldığı belirlendi. Araştırma devam ediyor. Ele geçirilmiş olan silahlar, olayda kullanılan silah değil, olayda ele geçen kasa ve kasanın içinden çıkan parlar ve çekler de elimizde. Olay tamamen çözülmüştür" diye konuştu.
Celalettin Cerrah, gözaltındaki zanlıların, olayı en ince ayrıntılarına kadar anlattığını söyledi. Şahısların ifadeleri doğrultusunda suç delillerinin ele geçtiğini ifade eden Cerrah, "Araçlar ele geçti. Kasanın içinde ne kadar para ve ziynet eşyası olduğunu, kasaya koyan ve ölmüş olan 3 kardeş biliyordu. Zanlıların beyanına göre, çeşitli kuyumculara sattıkları altınlar, kuyumculardan ulaşılan bilgiler neticesinde miktarı belli" diye konuştu.

HEMŞİREYE SALDIRI OLAYI

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Okmeydanı’nda saldırıya uğrayan hemşire Necla Tabalak olayına da değindi. Tutuklanan şahsın, hemşireye saldıran kişi olmadığının belirlendiğini ifade eden Cerrah, bu konuda polisin suçu olmadığını söyledi.

Cerrah, "Mağdur ’beni bu hale sokan, beni darp eden, beni gasp eden budur’ dediği takdirde polis bunu yakalamak zorundadır. O güne kadar 12 kişi hemşireye gösterilmiştir. Hemşire bu kişiyi kesin olarak tespit etmiştir. Bunun üzerine kişi adliyeye gönderilmiştir. DNA tespiti için de alınan deliller polis laboratuarına gönderilmiştir ama belli bir süre geçmesi gerekir. Zanlı gözaltında, ancak 24 saat tutulur. Sonrasında mutlaka cumhuriyet savcılığına gönderilmek zorundadır. DNA 24 saat içinde sonuçlanamadığı için zanlı adliyeye gönderilmiştir. Şahıs, hemşirenin kesin teşhisi üzerine tutuklanmıştır. Polisin hemşire olayında herhangi bir gafı yoktur" dedi.

Gözaltına alınan şahsın, hemşire tarafından kesin teşhis edilmesinin ardından adliyeye gönderildiğinin altını çizen Cerrah, "Bazı yayın organları polisin gafı diye vermiştir ama gaf yok. Çünkü mağdur olan kişi tespiti kesin olarak bildirmesi üzerine adliyeye gönderilmiştir. Sanık durumunda olan kişinin de suçsuz olduğunu polis laboratuarının vermiş olduğu rapor neticesinde polisin bu tip olaylarda gafı olması mümkün değildir. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz. Polis, İstanbul halkının huzur ve güveni için her şeyi yapma, yasaları uygulamaya devam edecektir. Nisan ayında yürürlüğe girecek olan kanunu herkes okumalı. Polisin yetkilerinin ne olduğunun bilinmesini istiyoruz. Nisan ayından sonra daha çok suçlamamanız için yasayı okumanızı tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Celalettin Cerrah son olarak, Sabancı Holding CEO’su Celal Metin’in Üsküdar Beylerbeyi’ndeki villasına giren hırsızların da yakalandığını belirterek, çalınan diz üstü bilgisayarlar, antika tespih, gümüş gaz lambası, gümüş sigaralık ve 6 adet de kıymetli tablonun ele geçirildiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 13:47:38
Güncelleme :17 Ocak 2005 Pazartesi 13:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?