4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bizim Toptan’ın yüzde 20’si satıldı

Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren Bizim Toptan Mağazalar Zinciri'nin yüzde 20'si Güney Afrika merkezli Standard Bank Group'a bağlı özel sermaye fonu olan SU Private Equity tarafından satın alındı.

Bizim Toptan'dan yapılan açıklamaya göre, Rekabet Kurumu'ndan onay alınmasının ardından 26 Eylül 2008 itibariyle satış işlemi tamamlanan Bizim Toptan'daki ortaklık yapısı, yüzde 60 Yıldız Holding, yüzde 20 SU Private Equity ve yüzde 20 Strategic Investment Fund olarak değişti. Ortaklar arasında yapılan gizlilik anlaşması gereği, satış bedeli açıklanmadı. Ortaklığın ardından SU Private Equity Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, fonu temsilen Bizim Toptan'da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.

Bizim Toptan Mağazaları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Yaşar Serdengeçti, büyüme ve kurumsallaşma açısından SU Private Equity'nin cazip bir teklifte bulunduğunu belirterek, "Gelecek stratejilerimize uygun olduğu için teklife olumlu cevap verdik" dedi. Serdengeçti, şöyle devam etti: "SU Private Equity potansiyeli yüksek şirketlere ortak olarak şirketlerin büyümelerine katkıda bulunuyor. Bu ortaklıkla bir yandan büyümeye devam ederken, diğer taraftan kurumsallaşma çalışmalarımızı da tamamlamış olacağız."

SU Private Equity Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü ise, Türkiye'de 200 milyon dolarlık bir fonla yatırım yaptıklarını belirterek, "Biz şirketlere sadece para yatıran bir fon değiliz. Hedefimiz ortak olduğumuz şirketlere değer katmak. Bizim Toptan, sektörünün lider şirketlerinden biri ve büyüme potansiyeli yüksek. Şirketin geleceğine güveniyoruz" şeklinde konuştu.

İlk mağazasını 2002 yılı Ocak ayında İstanbul'da açan Bizim Toptan, beş yıllık süreçte 150 mağaza açmayı hedefliyor. Açıklamaya göre, 2007 başında 200 milyon dolar büyüklüğünde bir özel sermaye fonu olarak kurulan ve ilk yatırımını geçen yıl Fida Film'e yapan SU Private Equity önümüzdeki üç yıl içinde BTT ve Fida Film de dahil olmak üzere altı ila sekiz şirkete daha yatırım yapmayı hedefliyor. SU Private Equity'nin yatırım yapmayı hedeflediği öncelikli sektörler arasında perakende, dağıtım, finansal hizmetler, üretim ve medya yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 18:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?