7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

BMC'nin yeni otobüsleri görücüye çıktı

OTOMOTİV DEVİ BMC, YENİ OTOBÜSLERİNİ TANITTI

Yüzde yüz yerli sermaye ve işgücü ile üretim yapan ve kuruluşunun 45.yılını kutlayan BMC nin, 5 yeni otobüsünü Busworld İstanbul 2010 Fuarı'nda tanıttı.

Fuardaki tanıtıma katılan BMC Genel Müdürü Mehmet Demirpençe, ihracatta 2009'da yaşanan global ekonomik krizin etkilerinin 2010 yılında azaldığını belirterek, Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesine otobüs ihracatının devam ettiğini ifade etti. BMC'nin Türkiye'de şehir içi tip otobüslerde lider olduğunu hatırlatan Demirpençe, "2010 yılında ihracatımızı arttırmayı hedefliyoruz. BMC nin, yıllık kapasitesi 1800 adet olan İzmir, Doğanlar'da kurulu 43 bin metrekarelik otobüs fabrikasında, normal ve tam alçak tabanlı, solo, körüklü ve çift katlı,otomatik veya manuel şanzımanlı ,dizel ve doğalgazlı motor seçeneklerini kapsayan şehir içi otobüsler, turistik tip ve servis tipi küçük otobüs ve midibüslerden oluşan 10 ana model olmak üzere 25 türev model üretilmektedir" dedi.

İETT'nin yapacağı ihalede bu yıl da yer alacaklarını belirten Demirpençe, "İETT ile birlikte çalışmamız sürüyor. İnsanların nelere ihtiyacı olduğunu araştırarak, bu tip otobüsler ürettik. Bu yılda ihaleye gireceğiz. Zaten şuanda İstanbul'daki toplu taşıma otobüslerinin yüzde İstanbul halkını bu otobüslerden mahrum etmek istemiyoruz" diye konuştu.

Busvvorld, İstanbul 2010 Otobüs Fuarı'na, çevre ve yolcu dostu yeni nesil otobüsleriyle katıldı. Fuarda, PROCITY Şehiriçi Tip Tam Alçak Tabanlı Solo Otobüs Euro 4, PROCITY Şehiriçi Tip Tam Alçak Tabanlı Körüklü Otobüs Euro 4, PROCITY CNG Doğalgazlı Şehiriçi Tip Tam Alçak Tabanlı Solo Otobüs Euro 5 EEV, HAWK 9m. Şehiriçi Tip Alçak Tabanlı Küçük Otobüs Euro 5, BELDE CB Şehiriçi Tip Solo Otobüs Euro 4 gibi otobüsler sergilendi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 12:47:04
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 13:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?