3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Boat Show uluslararası statü kazanıyor

Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı Avrasya Boat Show; 2010'da uluslararası niteliğe kavuşuyor.

Başvuru, yeni yılın ilk yarısında IFBSO'a CNR Holding kuruluşu CNR Ekspo Fuarcılık tarafından yapılacak. 13-22 Şubat'ta 3. kez yelken açacak organizasyonda, Uluslararası Denizcilik Endüstrisi Dernekleri Konseyi (ICOMIA) Genel Sekreteri Toni Rice, Amerika Denizcilik Federasyonu (NMMA) Yönetim Kurulu Başkanı Thom Dammrich ve IFBSO Türkiye sorumlusu da yer alacak.

CNR Ekspo Fuarcılık Genel Müdürü Rüştü Barkay, fuarın uluslararası nitelik kazanması için gerekli kriterlerin yerine getirildiğini belirtti. Barkay, Şubat ayında gerçekleştirilecek fuarın ardından IFBSO'a başvuru yapacaklarını söyledi.

Rüştü Barkay, fuarda yeni model tekne ve yatların Türkiye'de ilk kez sergileneceğini de ifade ederek Hollanda, Almanya, İngiltere, İtalya, Bulgaristan ve Yunanistan'dan fuara katılım olduğunu belirtti. Barkay, fuarın sektörün geleceği açısından adeta lokomotif görevi üstlendiğini, Rice ve Dammrich'in katılımının da çok özel bir anlam taşıdığını vurguladı.

Deniz Turizmini ve Denizciliği Geliştirme Derneği Başkanı Yavuz Sipahi de fuarın uluslararası rekabeti açısından Rice ve Dammrich'in organizasyona davet edilmesinin can alıcı nokta olduğunu ifade etti. Bu iki önemli isimle fuar esnasında bir çalışma grubu oluşturmak istediklerini söyleyen Sipahi; katılımcı, ziyaretçi ve yapılan etkinlikler gibi kriterlerin fuarın uluslararası nitelik kazanmasında rol oynadığına işaret etti.

Sipahi, Toni Rice ve Thom Dammrich'i Tuzla'daki tersanelere ve Antalya Serbest
Bölgedeki yat ve tekne inşa yerlerine götüreceklerini açıkladı. DENTUR Başkanı, sektörün beklediği yeni kanun tasarısı hakkında da, "Söz konusu vergi reformu konusunda sektör acilen adım atılmasını istiyor. Bununla ilgili kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine alınmış durumda. Şubat 2009 ayı içerisinde tasarının yasalaşmasını bekliyoruz. 8-10mt.nin üzerindeki teknelerin büyük kısmı yabancı bayrak takıyor. Yasayla birlikte, daha önce yabancı bayrak açmak zorunda kalan teknelerin büyük bir kısmının Türk bayrağını dalgalandıracağını,
değerlendiriyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 15:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?