2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Boat Show'da 50 milyon dolarlık satış

Geçtiğimiz Pazar günü sona eren 26. Uluslararası İstanbul Boat Show Fuarı'nda toplam 50 milyon Amerikan Doları tutarında satış yapıldı. 

Yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla gerçekleştirilen ve denizcilik sektöründe yeni teknoloji ve tasarımların ziyaretçiler ve sektör temsilcileri ile paylaşıldığı 26. Uluslararası İstanbul Boat Show Fuarı, 25 Şubat Pazar günü sona erdi. 17 Şubat tarihinde büyük bir katılımla açılan ve sadece ilk gün 8 bin kişinin gezdiği fuarı, 9 gün içerisinde 50 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Geçtiğimiz fuarlarda da duymaya alışık olduğumuz satılan teknelerin ardından çalınan korna sesleri, bu yılki Boat Show Fuarı'nda da eksik olmadı. Fuarda, 9 günün sonunda toplam 80 teknenin satışı yapıldı. 

Yurtdışından gelen alıcıların yoğun ilgi gösterdiği fuarda, özellikle komşu ülkelerden gelenler çoğunluktaydı. Aynı denizlerin paylaşılması ve herhangi bir ihtiyaç durumunda yakın mesafe avantajı ile çabuk hizmet alınması, yabancı ziyaretçilerin İstanbul Boat Show'u tercih etmelerinde belirleyici oldu. Büyük ve orta ölçekli tekne, ekipman ve yan ürünlerin satışından 50 milyon Amerikan Doları'nın üzerinde bir gelirin elde edildiği İstanbul Boat Show'da, büyük ölçekli tekneler 35 milyon dolarlık satış ile fuarı hareketlendirdi. Fuarda yerli ve yabancı tekne alıcılarının üzerinde durdukları bir başka nokta da Türk işçiliğinin Avrupa standartlarını yakalamış ve hatta bazı alanlarda geçmiş olduğuydu.
Toplam 80 adet teknenin satıldığı İstanbul Boat Show'da, Türkiye'de ilk defa sergilenen 1 milyon 500 bin pound değerinde Princess P67, yine 1 milyon 500 bin Euro değerindeki Giant teknesi ve 2006 yılı Off Shore yarışında birinci olan Alemdar, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Giant teknesi de kornası çalınan teknelerin arasına girdi ve Yunanlı bir armatör tarafından satın alındı. 160'ın üzerinde firma, 600'e yakın yerli ve yabancı marka ile yaklaşık 100 teknenin sergilendiği İstanbul Uluslararası Boat Show'u 49 bin 752'si yerli, 2 bin 250'si yabancı olmak üzere 52 bin 2 kişi ziyaret etti. Türkiye'nin yanısıra Yunanistan, Rusya, İtalya, İspanya, Almanya, Ukrayna ve Hırvatistan'dan gelen ziyaretçiler fuarda; motor, yat, sürat ve gezi tekneleri, ikinci el tekneler, yelkenli tekneler, içten takma deniz motorları, dıştan takma deniz motorları, tekne ekipman ve aksesuarları, dalış-deniz giyimi ve aksesuarları, marinalar, charter firmaları, ilgili eğitim kurumları, deniz turizminde faaliyet gösteren kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının standlarını ziyaret etme fırsatı buldu.
Gerçekleştirilen etkinliklerle iş ve sanat dünyasının da yoğun ilgi gösterdiği ve izlediği 26. Uluslararası İstanbul Boat Show, toplumun her kesiminden deniz severlerin bu yıl da önemli buluşma noktalarından birisi oldu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 18:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?