7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Boğaz hattında kar yağışı sürüyor

İstanbul’un Anadolu yakasında ve yüksek kesimlerinde sabahın erken saatlerinde kar yağışı başladı.

Kar yağışı özellikle Şile, Kemerburgaz, Beykoz sırtları ve Kilyos’ta etkili oluyor.

Karla karışık yağmur ve kar yağışının, yarın öğle saatlerinde etkisini artıracağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, günler öncesinden uyardı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz pazartesi günü yağışlı havanın İstanbul’u dünden itibaren etkisi altına alacağını ve bugün akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı hale dönüşeceğini açıklamıştı.

Yarın da parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışı görülecek kentte, kar yağışı öğle saatlerinde etkisini artıracak ve özellikle boğaz hattı ile Anadolu yakasında etkili olacak. Rüzgar ise karayelden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Belediye, kışla mücadelede ’A’ planı uygulamasına geçti

Hava tahmin raporlarına göre harekete geçen AKOM’un ’A’ planını uygulamaya koyduğu belirtilen açıklamada, ’düşük yoğunluk alarmı’ düzeyi olan ’A’ planı kapsamında olağan kış koşullarıyla mücadele edildiği ve buzlanmalara karşı düzenli kontroller yapıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi Meteoroloji biriminin tahminlerine göre, sulu kar yağışının bu gece ile cuma sabah saatleri arasında aralıklarla sürmesinin, yarın sabah saatlerinde ise kar yağışının yoğunluğunu artırmasının beklendiği kaydedildi.

708 personel 12 saat çalışıyor

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü’ne bağlı 708 personelin 12 saat esasına göre çalıştığı, kış şartlarının ağır olması durumunda personel sayısının artırılabileceği belirtildi. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında 73 bin ton tuz bulunduğu, bunun dışında 12 ton tuzun ilçelere dağıtıldığı, ekiplerin kar yağışının şiddetine göre beş bölgede 145 noktada hazır bekletildiği kaydedildi.

İETT, bazı bölgelere ek seferler koydu

İETT Genel Müdürlüğü’nün de artacak yolcu yoğunluğunu karşılayabilmek amacıyla Avrupa yakasındaki merkezi bölgelere toplam 300, Anadolu yakasında da 312 ek otobüs seferi koyduğu bildirildi.

AKOM’un aldığı karar gereği, ana arterler, TEM Otoyolu ve E-5 Karayolu’ndaki orta refüjlerin belli aralıklarda kesildiği, herhangi bir kriz durumunda, bu kesilen yerlerden trafiğin ters yöne çevrilerek akışın sağlanacağı belirtildi.

Sürücülerin arıza şeritlerini kullanmalarının, yardım ekiplerinin olay yerlerine ulaşmalarını engellediği kaydedilerek, sürücülerden bu konuda daha duyarlı olmaları istendi.

Cuma akşamı yağış etkisini kaybedecek

İstanbul’da, 26 kasım cuma günü de, çok bulutlu ve kar yağışlı geçecek. Yine boğaz hattı ve Anadolu yakası’nda etkili olması beklenen yağışların, akşam saatlerine doğru etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Kentte 27 kasım cumartesi günü ise havanın parçalı bulutlu olması ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülmesi bekleniyor.
istanbul
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 09:43:39
Güncelleme :16 Aralık 2004 Perşembe 08:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?