2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Boğaz kazasına 2 tutuklama

Eminönü'nden Üsküdar'a yolcu taşıyan teknenin kum kosterine çarpması sonucu 1 kişinin öldüğü, 47 kişinin yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklanırken, biri serbest bırakıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Üsküdar'da yolcu teknesinin aşırı sis nedeniyle transit geçiş yapan kum kosterine çarpması olayıyla ilgili Karaköy Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Üsküdar Adliyesi'ne sevk edilen Urfalı Cemal isimli yolcu teknesinin kaptanı Sedat Sarıibrahimoğlu (31) ve kum kosteri kaptanı Ahmet Yürekçi (36), Üsküdar Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. 

"Taksirli adam öldürmek ve birden çok kişiyi yaralamaya sebebiyet vermek" suçundan tutuklanan Yürekçi ve Sarıibrahimoğlu, Kartal Cezaevi'ne gönderildi. Gemi çalışanı Şafak B. ise alınan ifadesinin ardından nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. 

Deniz polisi, olayla ilgili olarak 3 kişiyi yaralama ve ölümlü deniz kazasına sebebiyet verme suçlarından mahkemeye sevk etmişti.
İha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 02:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?