4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Boğaz simsiyah yetkili yok mu?

Dünyanın en güzel kıyılarına, manzarasına sahibiz diye boş boş övünüyoruz, ama bu zenginliği korumak için hemen hemen hiçbir şey yapmıyoruz.

Her gün yüzlerce geminin geçtiği İstanbul Boğazı’na bırakılan sintine sularının ve atıkların hesabını hiçbir yetkili sormuyor.

İSTANBUL Boğazı’nda, Kanlıca ile Çubuklu arasında 10 Nisan Perşembe akşamından itibaren kıyıyı petrol ve yağ içeren kirli bir atık kapladı.

Misinaları simsiyah olan amatör balıkçılar ve gezintiye çıkan vatandaşlar, bu görünüme isyan ederek "Yıllardır tanık olduğumuz bu rezalete dur diyecek bir yetkili yok mu" dediler. Hemen her gün Boğaz kıyılarında olta sallayan amatör balıkçılar, pisliğin bir geminin sintinesinden gelebileceğini belirterek suçlunun bulunup cezalandırılmasını istediler.

Kanlıca’da olta ve misina satan 57 yaşındaki İlhan Yamaner, "Yaklaşık bir yıldır böyle bir şey olmamıştı. Sintine olduğunu sanıyoruz. Çünkü misinaların üzerinde pislik topakları oluyor. Yalnız mazot olsa ipler sadece siyahlaşırdı. Özellikle cuma günü görüntü içler acısıydı" dedi.

Boğaz’da yeterli kontrol yapılmadığını savunan balıkçı Erdoğan Özkut ise "Sorumlunun yakalanıp en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor. Çevreyi kirletmek bu kadar ucuz olmamalı" diye konuştu. Atık üçüncü günün sonunda Boğaz’daki akıntıyla birlikte temizlenmeye başladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 09:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?