2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Boğaz'da gürültü kirliliği

İstanbul'un Anadolu Yakası'nın Boğaz kıyısında oturanlar, karşı kıyıdaki eğlence yerlerinden gelen müzik seslerinin gürültü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle protestoda bulundular.

Çengelköy İskele Meydanı'nda toplanan Kuzguncuklular Derneği, Beylerbeyi Dayanışma Derneği ve Çengelköy Halk Girişimi tarafından oluşturulan “Anadolu Yakası Yaşayanları Ortak Girişimi” üyeleri adına basın açıklaması yapan Gültekin Orhon, Beşiktaş sahillerinde eğlenenlerin, gürültüleriyle insanları rahatsız ettiklerini söyledi.

Orhon, “Ortaköy-Kuruçeşme arasında bulunan eğlence yerlerinin yaz sezonu boyunca gece geç saatlerde açık ortamda yaptıkları gürültü nedeniyle bizler karşı sahilde uyuyamıyoruz. Kuzguncuk ile Anadolu Hisarı arasında oturan bizlerin sakin yaşama ve uyku uyuma hakkı elimizden alınmış bulunmaktadır” diye konuştu.

Yaklaşık 10 yıldır sivil toplum örgütleri ve kişiler olarak sayısız başvuruda bulunduklarını, imza topladıklarını, ancak gürültünün bir türlü önlenemediğini dile getiren Orhon, şunları kaydetti:

“Halk olarak artık tahammülümüz kalmadığından ilgili yasaların gereklerinin bir an önce uygulanmasını, müzik adı altında yapılan bu gürültülerin açık alanlarda hafta içi saat 23.00, hafta sonu 24.00'den sonra tamamen yasaklanmasını istiyoruz.”

Beylerbeyililer Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Kamile Yılmaz da Boğaz'ın karşı yakasında çalınan “tekno” müziklerin, suyun iletkenliğiyle Anadolu Yakası'na yansıdığını ifade ederek, “Müzik sesi, gürültü olarak yaz akşamları pencereleri açık olan evlerden içeri giriyor. Ayrıca atılan havai fişeklerin gürültüsü de bomba gibi geliyor” dedi.
Karşı kıyıdan gelen gürültü nedeniyle sabah saat 04.00-05.00 gibi uyuyabildiklerini ve sonra birkaç saatlik uykuyla işe gitmek zorunda kaldıklarını anlatan Yılmaz, “Kimsenin eğlenmek ve müzik dinleme hakkına karşı değiliz. Tek isteğimiz uyumak” diye konuştu.

Gürültüden rahatsız olan vatandaşlar Çengelköy Meydanı'na asılan ”İstanbul gece gürültüsü ile medeni olmaz”, “Uyumak hakkımız”, ”Gürültücü=Medeniyetçi” yazılı pankartlarla da tepkilerini dile getirdiler.


aa
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 13:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?