30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Boğaz’da tapu dağıtacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 29 Mart’ta yapılacak yerel yönetimler seçimi öncesi Sarıyer’de tapu dağıtacak.

AKP Sarıyer İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği toplantıya katılan Topbaş, ilçedeki muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

İmar Kanunu’nun 18’inci maddesi kapsamında Sarıyer, Ferahevler Mahallesi’nde tapu verilebilmesi için çalışmaları tamamladıklarını ve tapuları dağıtacaklarını bildiren Topbaş, diğer mahallelerde de tapu dağıtılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Topbaş Boğaziçi İmar Müdürü’ne talimat vererek, Boğaziçi ön görünümünde binasına çatı ve mantolama (dış cephe kaplaması) yaptırmak isteyenlere kolaylık sağlanmasını istedi. Seçim çalışmalarına Silivri’de de devam eden Topbaş, CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da hayal sattığını söyledi.

Belediye araçlarını kullanmayacak

Topbaş, Belediye’ye ait makam ve eskort araçlarını kullanmama kararı aldığını da bildirdi. İBB’den yapılan açıklamaya göre, seçim çalışmalarını başlatan Topbaş, Belediye’ye ait bir makam aracı, iki koruma aracını bırakarak, masraflarını kendisi ödeyeceği sivil yeni araçlar kiraladı. Topbaş’ın yanında görev yapan altı şoför, iki fotoğrafçı, iki kameraman ise ücretsiz izine ayrıldılar. Bu personelin maaşları da seçim sonuna kadar Topbaş tarafından ödenecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 09:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?