3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Boğaz'da tehlikeli anlar!

İstanbul'da etkili olan fırtına dolayısıyla bir kuru yük gemisi ile bir römorkör denizde sürüklenirken, bir başka kuru yük gemisi ile bir motoryat da karaya oturdu.

Motoryattaki 2 personeli kurtaran, sürüklenen kuru yük gemisini kontrol altına alan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) ekipleri, karaya oturan gemideki 11 personeli kurtarmak ve sürüklenen römorkörü durdurmak için çalışma başlattı.

Mersin Limanı'ndan hareket ederek Ukrayna'nın Odessa Limanı'na gitmek isteyen Malta bayraklı "TK Bremen" adlı boş kuru yük gemisi, kentte etkili olan fırtına dolayısıyla saat 14.40 sıralarında Karadeniz'in Kilyos açıklarında sürüklenmeye başladı.

İçinde 16 personeli bulunan ve Adriyatik Gemi İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş'ye ait olan yaklaşık 110 metre uzunluğundaki gemi, demir atmasına rağmen duramayınca KEGM'den yardım istedi.

Bunun üzerine KEGM'ye bağlı İstanbul Gemi Trafik Hizmetlerine ait "Kurtarma 1" adlı römorkör ve "Kıyı Emniyeti 7" adlı tahlisiye botu olay yerine gönderildi.

İlerlemeye devam ederek saat 15.45'te İstanbul Boğazı'na giren kuru yük gemisi, gönderilen botların da desteğiyle kontrol altına alındı. Geminin seyrine devam ettiği belirtildi. İstanbul Boğazı'ndaki bir başka olayda ise "Ülkü 1" adlı motoryat, Beykoz Paşabahçe Koyu'nda karaya oturdu. Motoryattaki 2 personel, olay yerine gönderilen KEGM'ye ait "Kıyı Emniyeti 1" adlı hızlı tahlisiye botundaki
görevlilerce kurtarıldı.

Bu olaydan yarım saat önce de İstanbul Boğazı Karadeniz girişinin 5 mil doğusunda yer alan Eşek Adası açıklarında, yedeğinde 88 metre uzunluğunda kabuk tekne bulunan, Hollanda bayraklı "Barracuda" adlı römorkör, fırtına nedeniyle ilerlemekte güçlük çekmeye ve karaya doğru sürüklenmeye başladı. Römorkör personelinin yardım talebinde bulunması üzerine KEGM'ye ait "Kurtarma 3" adlı römorkör olay yerine gönderildi.

İstanbul'da fırtına lüks yatı batırdı 

Şiddetli rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle Fenerbahçe Kalamış Marina yakınlarına demirlemiş halde bulunan lüks yat su almaya başladı.Bir süre sağa sola sallanan yat, daha sonra Marmara Denizi'nin sularına gömüldü.

ajanslar
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 19:35:23
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 19:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?