1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Boğaz'dan bugün 8 tanker geçecek

Uluslararası piyasalarda Karadeniz üzerinden gelecek petrol miktarının takip edilebilmesi açısından yakından izlenen boğaz tanker trafiğinde bugün bir aksama yaşanmıyor. Çanakkale ve İstanbul Boğazı'nda bugün 200 metreden büyük 12 tanker geçiş yapacak. 

Denizcilik Acentası Gulf Agency Company (GAC)'den alınan bilgiye göre, iki boğazda 2 tanker geçiş için bekleme yapıyor.
İstanbul Boğazı'nda tankerler güney yönlü geçiş için 4-5, kuzey yönlü geçiş için 3-4 gün beklerken, Çanakkale Boğazı'nda hem güney hem de kuzey yönlü geçişlerde bekleme süresi 8- 9 günü buluyor. 

Bugünkü programa göre, Çanakkale Boğazı'nda kuzey yönünde 3 tanker geçişi beklenirken, güney yönüne 1 tanker geçiş yapacak. İstanbul Boğazı'ndan Karadenize 4 tanker geçişi beklenirken, ters yönde 4 tanker geçiş programında bulunuyor. 

Türkiye'nin getirdiği düzenlemelere göre, 200 metreden büyük ve tehlikeli yük taşıyan tankerler Türk boğazlarından ancak gündüz geçiş yapabiliyor. Şu an Karadenizde boğazlardan geçiş yapmış 40 tanker petrol yüklemesi için bulunuyor. 

BOĞAZ GEÇİŞ SAATLERİ
Bugün İstanbul Boğazı'nda Marmaray çalışması nedeniyle güneyden kuzeye geçişler saat 11:30'da kapanırken, kuzeyden güneye geçişler 13:30'da açılacak. Çanakkale Boğazı'nda ise bugün herhangi bir sorun bulunmuyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 11:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?