6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Boğaz'ı geçmek için bin kişi yarışacak

22. BOĞAZİÇİ YÜZME YARIŞLARI'NDA 18 TEMMUZ'DA YAPILACAK

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 1989 yılından beri gerçekleştirilen Boğaziçi Yüzme Yarışları'nın 22.'si, bu yıl Turkcell'in ana sponsorluğuyla 18 Temmuz Pazar günü yapılacak.

22. Boğaziçi Yüzme Yarışları, bu kez ana sponsor Turkcell'in desteğiyle gerçekleştirilecek ve Boğaz'ı geçmek için bin kişi yarışacak. Anadolu yakasında Kanlıca'dan başlayacak yarış, Avrupa yakasında Kuruçeşme'de sona erecek. 750 yüzücü ve 250 kano ve kürekçinin yarışacağı yarışa, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'de katılacak.

Anadolu yakasında Kanlıca vapur iskelesinden saat 10.00'da başlayacak yarış, Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda sona erecek. Yaşı, sağlığı, bedensel ve zihinsel durumu, yüzme kabiliyeti uygun olan herkesin aday olabildiği yarışlara, yapılan elemeler sonrası 750'si yüzücü, 250'si kürek ve kanocu olmak üzere, toplam bin 100 yarışçı katılıyor. Ortalama 6,5 kilometre uzunluğundaki parkuru yüzme süresi en fazla 2 saat ile sınırlı tutulacak.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ve TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta, 6 Temmuz Salı günü Turkcell Plaza'da gerçekleştirilen basın toplantısında, yarışla ilgili detaylar hakkında bilgi verdi.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, yaptığı konuşmada sağlıklı bir gelecek nesil için spora yatırıma büyük önem verdiklerini söyleyerek, "Futbol ve basketbolun yanında, yüzme gibi tenis gibi bireysel sporlara da destek veriyoruz. Boğaziçi Yüzme Yarışları, gerek spor gerekse kültürel açıdan çok önemli bir organizasyon. Boğaziçi Yarışları'na ilginin her geçen sene daha da artacağına inancımız tam. Bu organizasyon, İstanbul'un dünyaya açılan kapısı

olmalı ve tüm dünyada takip edilir hale gelmeli. Bu açıdan, böylesine önemli bir etkinlikte bulunuyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta ise Boğaziçi Yüzme Yarışları'nın Türkiye ve İstanbul'un tanıtımı için özel bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Dünyanın hiçbir yerinde kıtalararası bir yarış düzenlemek mümkün değil. Bu açıdan İstanbul çok özel bir öneme sahip. Bu nedenle Boğaziçi Yarışları'nı tüm dünyaya tanıtmalıyız. İlk sene 68 olan katılımcı sayısı, artık başvuruların başladığı ilk gün binlerce oluyor. Bu bizim için çok sevindirici" şeklinde konuştu.

Yüzme, kano ve kürek olarak 3 ayrı kategoride yapılacak yarışlar ortalama 50 dakika sürecek. Kürek yarışları 10.00'da Kano yarışları 10.20'de, yüzme yarışları ise 10.30'da başlayacak. Yarış sonrası, yarışı bitiren her sporcuya "kıtalararası yüzücü" (veya kanocu, kürekçi) sertifikası verilecek. Yarışmalarda her kategori ve sınıfta ilk üç derecedeki sporcular madalya, yüzmede genel klasmanda ilk üç derece kupa alacaktır.

22. BOĞAZİÇİ YÜZME YARIŞLARI'NDA 18 TEMMUZ'DA YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 13:27:03
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 14:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?