1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Boğaziçi Köprüsü'nde Bentley konvoyu

Türkiye, dünyanın en pahalı antika otomobilleri olan 1920'li yıllara ait Bentley marka antika otomobillere misafirlik ediyor. Londra'dan ilk durakların olan İstanbul'a getirilen 17 antika otomobil, trafiğe çıktı. 1974 yılında açılışı yapılan Boğaziçi Köprüsü'nde ilk geçen araçlardan biri olan 1922 model antika Bentley konvoyun arasındaki yerini aldı. 

Calista Oteli'nin açılışı için Londra'dan 5 Mayıs'ta yola çıkan bugün İstanbul'a gelen 1920'li yıllara ait 17 Bentley otomobil İstanbul'a geldi. İstanbul'da 2 gün kalacak olan antika otomobiller, ardından organizasyonun gerçekleştirileceği Antalya'ya doğru yola çıkacak.

Calista Otel Sahibi ve Organizatör Ali Özdoğan, "1920 ve 31 tarihli modeller arasında değişen 17 araç, 5 Mayıs'ta Londra'dan hareket ederek İstanbul'a vardı. Burada yaklaşık 2 gün sürecek etkinliğin ardından araçlar Antalya'ya otel açılışına gidecek. Aralarında tanesi 4 milyon Pound'luk araçlar bunlar. Türkiye'ye otel açılışı için getirdik ve Türkiye'ye için de çok güzel reklam olacağını düşünüyorum. Etkinliklerimiz sürecek" şeklinde açıklama yaptı. 

Organizatör, Bülent Erdem, 1922 model beyaz Bentley otomobil 1974 yılında ilk kez Boğaz Köprüsü'nde geçen araçlardan biri olduğunu dile getirdi. Otomobilin şimdi ki sahibi John Loyd ise, İstanbul çok kalabalık bir şehir olduğunu gerçekten trafikte ilerlemenin çok zor olduğunu fakat Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi. 

Bir süre Sefaköy'de konaklayan Bentley marka araçların sahipleri daha sonra konvoy halinde İstanbul trafiğine çıktı. Tarihi araçları trafikte gören vatandaşlar, büyük ilgi gösterdi. El sallayarak sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, araçları hayranlıkla izledi. 

Bentley'ler 14-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da, 18-21 Mayıs'ta ise Antalya'da sergilenecek.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 14:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?