3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Boğaziçi Köprüsü'nde kaza: 1 ölü, 5 yaralı

E-5 Karayolu Boğaziçi Köprüsü girişinde 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 1'i çocuk 5 kişi de yaralandı. Hurdaya dönen otomobilde sıkışan yaralılar, olay yerinde uzun süre ambulans bekledi. 

Edinilen bilgiye göre, saat 06.00 sıralarında meydana gelen olayda, E-5 Karayolu Kadıköy istikametinde seyreden Mehmet Ali Gül'ün (58) kullandığı 32 DP 833 plakalı otomobille aynı istikamette ilerleyen Salih Türker'in (29) kullandığı 01 UT 694 plakalı otomobil aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobiller her iki yöndeki bariyerlere çarptı. Mehmet Ali Gül'ün kullandığı otomobilde bulunan ve eşi olduğu öğrenilen Dudu Gül (56) olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Gül ile oğulları olduğu tahmin edilen 7 yaşlarında bir çocuk da ağır yaralandı. Salih Türker'in kullandığı otomobilin bariyerlerin altına girmesi nedeniyle, Salih Türker ile birlikte aynı araçta bulunan Veysel Türker (28) ve Ali Kemal Yalçın (25) hurdaya dönen otomobilde sıkıştı. İtfaiye ekipleri, ağır yaralanan şahısları uzun süren çalışmalar sonucu sıkıştıkları yerden çıkardı. Ancak ambulansların gecikmesi nedeniyle yaralılar beklemek zorunda kaldı. Kanlar içinde yerde yatan yaralıların yardımına vatandaşlar koştu. Vatandaşlar panik içinde ambulanslar gelene kadar yaralılara yardım etmeye çalıştı. Yardım etmek için kaza yerinde bulunan vatandaşlar bilinçsiz hareketlerde bulununca, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar arasında zaman zaman küçük tartışmalar yaşandı. 

Yaralılar daha sonra olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Ali Gül ile oğlu olduğu tahmin edilen çocuğun durumunun ağır olduğu belirtildi. Taksim İlkyardım Hastanesi'nde tedavi altına alınan Veysel Türker ve Ali Kemal Yalçın'ın hayati tehlikesinin devam ettiği, aynı hastanede bulunan Salih Türker'in ise durumunun iyi olduğu açıklandı. 

Görgü şahitleri, otomobillerin çok hızlı olduğunu belirterek, yan yana gelerek çarpıştığını söyledi. Bir görgü tanığı ise, "Otomobiller çok hızlıydı, yan yana gelince çarpıştı. Sonra otomobilin biri yolun bir tarafına diğeri de diğer tarafına savruldu. Biz araçları durdurup yardımlarına koştuk" dedi. 

Bu arada kaza nedeniyle oluşan köprü trafiği polisin incelemesinin ardından araçların çekilmesiyle normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 12:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?