1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Boğaziçi Köprüsü'nde kaza: 3 ölü

Boğaziçi Köprüsü girişinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre kaza, dün saat 00.30 sıralarında Boğaziçi Köprüsü'nün Avrupa yakasındaki girişinde meydana geldi. Kadıköy istikametine seyreden Mert Başademir'in (20) kullandığı 34PTR 06 plakalı Audi A3 marka otomobil, iddiaya göre sürücünün aşırı hız yapması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçti. Ters yöne giren otomobil, karşı yönden gelen Mehmet Çelik yönetimdeki 34 DB 3320 plakalı Renault Kango marka araçla çarpıştı. Kazada, Çelik'in kullandığı araçta bulunan 5 kişiden Tülin Abay, Mahir Selçuk ile Abdullah Çelikok olay yerinde hayatını kaybederken, Mehmet Çelik ile Kenan Işlak ise ağır yaralandı. Kazaya neden olduğu iddia edilen Mert Başademir ise, çarpmanın etkisiyle büyük çapta maddi hasar meydana gelen otomobilinde sıkıştı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yaralıları sıkıştığı yerden çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Sıkıştıkları yerden çıkartılan yaralı ve ölüler, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Mert Başademir Memorial Hastanesi'nde tedavi altına
alınırken, Kenan Işlak ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Çelik'in hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. 

Kaza ve aşırı yağış nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nün her iki yönünde trafik durma noktasına geldi. Yaralıları taşıyan ambulans olay yerinden ayrılmakta zorluk çekti. Polis ekipleri trafiği açmak için yoğun çaba harcarken, kazaya karışan otomobillerin çekilmesinin ardından trafik normale döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 10:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?