2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Boğazın incisi ışıl ışıl

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, rengarenk ışıklarla süslenen Boğaziçi Köprüsü'nü Çengelköy'den izledi.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, yetkililer ve gazetecilerle birlikte Boğaziçi Köprüsü'nün ışıklandırma projesinin hayata geçmesini Çengelköy'den izledi. Kabataş İskelesi'nden vapurla Çengelköy'e geçen Bakan Özak ve beraberindekilerin izlediği köprüdeki ışık gösterisi esnasında rengarenk görüntüler ortaya çıktı. 

İstanbul-9 Vapuru'nda konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, boğaz köprülerinin inciden bir gerdanlık olarak sembol teşkil ettiğini söyledi. Özak, "İstanbul'a her yıl 400 bin kişi göç ediyorsa, her gün 400-500 araç trafiğe çıkıyorsa İstanbul'a üçüncü köprüyü hemen yapmamız lazım. Zaten yap-işlet-devret modeliyle teklifler almaya başladık. Başbakanımız, Karadeniz Sahil Yolu açılışında, bu yolun üçüncü köprüyle birleştirme hedefi taşıdıklarını söylemişti. Önümüzdeki günlerde ihaleye
çıkacağız" diye konuştu. 

Boğaziçi Köprüsü'nün ışıklandırılmasına değinen Özak, "Dünya kenti olmayı hedefleyen İstanbul'da köprünün ışıklandırılması prestijli bir çalışma. Buna benzeyen bir çalışmayı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için de hayata geçirilebiliriz. Ayrıca ışıklandırma sistemi reklam amaçlı olarak da kullanılabilir" dedi. 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve beraberindekiler, İstanbul-9 Vapuru'yla Kabataş İskelesi'nden hareket ederek, Boğaziçi Köprüsü'nün altından geçti ve Çengelköy'de vapur üzerinden köprüdeki ışık gösterisini izledi. Türk bayrağının da sembolize edildiği, rengarenk aydınlatmanın yapıldığı ışık gösterisi, vatandaşları adeta büyüledi.
Bakan Özak ve beraberindekiler, gösterinin ardından vapurla yeniden Kabataş İskelesi'ne geçti.


iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2007 Pazartesi 00:33:22
Güncelleme :23 Nisan 2007 Pazartesi 01:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?