1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Boğmamız beş dakika sürdü

Gaziosmanpaşa’da fidye istemek için kaçırdıkları 21 yaşındaki Ufuk Yüksel’i öldüren 3 zanlı, cinayeti tüm detayları ile anlattı. Zanlılardan Ömer Akgül, genç adamın boğulmasının 5 dakika sürdüğünü belirterek "Ben çırpınmasın diye ayaklarını tuttum. Nevzat’la Aytekin ise eşarpla boğdu" dedi.

UFUK Yüksel’in cinayet zanlıları Ömer Akgül, Nevzat Akgül ve Aytekin Albayrak, dün Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından cinayeti işledikleri Alibeyköy Yeni Mahalle’deki Ömer Akgül’ün evine götürüldü. Olayı planlarken evi kullanacaklarını hesaplayarak, birlikte oturduğu annesini bir haftalığına memlekete gön-deren Ömer Akgül, tatbikat sırasında, cinayeti nasıl işlediklerini anlattı. Ömer Akgül, öldürdükleri Ufuk Yüksel gibi çekyatın üzerinde yatarak olayı şöyle anlattı:

"Koltukta yatıyordu. Üzerinde sadece iç çamaşırı vardı. Önce ellerini bağladık. Sonra evde bulduğumuz eşarbı boynuna doladık. Aytekin Albayrak ile Nevzat Akgül, Ufuk Yüksel’in boynuna geçirdikleri eşarbı sıkmaya başladı. Aytekin gücü yetmeyince ayağıyla destek alarak sıkıyordu. Ben de çırpınmasını kontrol altına alabilmek için bacaklarını tutuyordum. Yaklaşık 5 dakika böyle kaldık. Çırpınmalar durunca öldüğünü anlayıp kaçtık."

Zanlılar evde yapılan tatbikatın ardından götürüldükleri Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vahşeti anlatınca vicdanen rahatlamış

Ufuk Yüksel’in katil zanlılarından Aytekin Albayrak, genci çok zor boğduklarını belirterek şunları söyledi:

"Ses çıkmaması için onu boğmak zorundaydık. Bizim için çok zor oldu. Öldürdükten sonra pişman olduk. Ancak sonra ’Zaten olan oldu, bari parayı alalım’ diyerek babasını aramaya devam ettik. Bütün bunları anlattığım için vicdanım kısmen rahatladı."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 10:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?