4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bomba sandı 150 bin dolar çıktı!

Yer İstanbul Deniz Otobüsleri... Vapur Emineönü'ne gidiyor ve geminin kıç alt bölümünde bir paket ferkediyor. 

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.’ye (İDO) bağlı Eminönü-Üsküdar arasında sefer yapan Adem Yavuz yolcu vapurunda 3 Eylül Çarşamba günü ilginç bir olay yaşandı. Vapurda bulunan bir paket bomba sanılıp az kalsın fünyeyle patlatılacaktı. Paketten tam 151 bin 150 dolar çıktı!

Yolcuların tahliyesi ardından güvenlik görevlisi Hikmet Vermez (28), vapurun kıç alt yolcu salonunda beyaz bir paket fark etti. Bomba şüphesiyle kuşkulu yaklaşılan paketin ilk incelemede içinde broşür olduğu zannedildi. Ancak paketin içinden 151 bin 150 dolar (187 bin YTL) çıktı. Durum vardiya amirine haber verilerek, gemi kaptanına rapor edildi. Güvenlik kameralarını incelendikten sonra paranın Recai Karaçay (36) isimli döviz bürosu sahibine ait olduğu anlaşıldı.

1500 YTL ÖDÜL VERDİ 

Paranın bulunmasıyla havalara uçan Karaçay, akşam saatlerinde parasını teslim aldı. Parasını bulan Hikmet Vermez’e 1500 YTL ödül veren Karaçay, “Kendilerine çok teşekkür ederim. İDO çalışanlarının vapur yolcularına kendi ailemizden biriymiş gibi davranmaları beni çok duygulandırdı” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 09:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?