30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bor madeninden araç yakıtı

BOR'DAN ARAÇ YAKITI ÜRETİLDİ

NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AR-GE Sanayi Ticaret A.Ş Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, şirketlerinin araştırma geliştirme dairesi çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini belirterek, bor madeninden araç yakıtı ürettiklerini söyledi.

20 yıla yakın bir süredir yaptığı çalışmalar sonucunda Nano ve Nano altı (Angstrom) Bor kristallerinden (MCDP), 23 proje geliştirilip, ilk defa Bor yakıt olarak üretilerek, Bor Power Nanofuel markasıyla piyasaya sunuldu.

NNT A.Ş. uzmanları Bor'un doğrudan araç yakıtı olarak kullanılabilecek farklı ve yeni bir sistem geliştirerek, buna da "Nano Hydro Borazine" teknolojisi adını verdi.

"Nano Hydro Borazine" teknolojisi sayesinde, yakıt sisteminde performans arttırıcı ve temizleyici bir etki sağlıyor. Parlama noktası ve ısı iletkenliği çok yüksek olan bu Nano Hydro Bor molekülleri özellikle havacılık ve roket sistemlerinde yüksek performans sağlayan yüksek kaliteli bir son nesil Bor yakıtıdır.

Kullanıldığı yakıt sistemi içerisinde milyarlarca adet minik pozitif elektron yüklü "Nano Hydro Bor" molekülleri Akaryakıtın oktan değerlerini önemli oranda arttırarak, yakıtın daha performanslı ve ekonomik yanmasını sağlıyor.

Bor yakıtının hem benzinle hem mazotla çalışan araçlara konulabileceğini bildiren Arvas, şöyle konuştu:

"Ürettiğimiz bor yakıtı direk aracın yakıt deposuna konuluyor. Hem benzine hem mazota katkı olabiliyor. Bor uzay araçlarında da kullanıyor. Yanması çok yüksek. Yakıta katıldığı zaman, araçlar en az 300 - 350 kilometre fazla gidecektir. Benzinle bin kilometre giden bir araç bu katkıyla bin 350 kilometre yapar. Gelecek zamanlarda benzin istasyonları gibi, bor istasyonları kurulacak ve bor yakıtı benzinden 10 kat daha düşük olacak. Çünkü madenin kaynağı Türkiye"de. Biz teknolojiyi üreterek dünyanın

hizmetine sunduk, henüz bor yakıtına fiyat biçmedik. Biz Türk borunun depolara girdiğini göstermek istedik, bunu da başardık".

NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri A.Ş. Bilim adamları tarafından geliştirilen Nano Hydro Bor-Azine (Nano Fuel) Bor yakıtı ile çalışan motorun benzinli-dizel ve Hidrojen esaslı motor sistemlerine kıyasla üstünlüklerini ve avantajları şunlar: "Güvenli oluşu, Taşıma ve saklama kolaylığı, Emisyonsuz oluşu".

BOR'DAN ARAÇ YAKITI ÜRETİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 17:04:01
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 10:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?