3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Borçelik'e 'Mükemmellik Ödülü'

Japon Planlı Bakım Enstitüsü (JIPM), 2005 yılından bu yana Toplam Verimli Bakım Yönetimi çalışmalarını sürdüren Borçelik'e "JIPM Mükemmellik Ödülü"nü layık gördü.

Verilen bilgiye göre kuruluşların üretimde yüksek verimlilik ve kalite elde etmelerini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren JIPM, tüm kurum çalışanlarının "verimli yönetim ve bakım" kavramlarına bağlılık göstermelerini sağlamayı amaçlıyor.

Borçelik de, dört yıldır ağırlıklı üretim hatlarında yapılan otonom bakım, planlı bakım, kaizen, eğitim ve yetkinlik geliştirme, yatırım, kalite ve iş güvenliği alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyor.

JIPM Mükemmellik Ödülü ile çelik sektörüne örnek olacak bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Borçelik Genel Müdürü Erkan Kafadar, "Bugüne kadar kalite çıtamızı yükseltmek, daha fazla verim elde edebilmek amacıyla, çoğu sektörümüzde ilk olmak üzere çok sayıda çalışma gerçekleştirdik, başarı elde ettik. Son olarak JIPM Mükemmellik Ödülü ile başarımızı uluslararası platforma taşıdık" dedi.

JIPM, Borçelik'in 2005 yılı başında başlattığı Toplam Verimli Bakım Yönetimi çalışmaları için ilki Temmuz'da finali ise Aralık ayında olmak üzere iki değerlendirme gerçekleştirdi. Değerlendirmenin final aşaması, yapılan toplam 24 sunumun sonucunda tamamlandı.

JIPM Mükemmellik Ödülü, 12-13 Mart 2009 tarihinde Kyoto'da yapılacak olan törenle Borçelik'e verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 15:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?