20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Borçlu memur hortladı

Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki hizmet binası önünde toplanan bir gurup memur, tiyatral gösteriyle, belediyeyi protesto etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararına rağmen, ek ödenekleri ödenmeyen memurlar, eylem yaptı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım 2004’te, İETT ve İSKİ çalışanları dahil, belediye memurlarına 3 ayda bir 750 YTL ek ödenek verilmesi kararını almıştı. Ancak, memurlar, ek ödenek haklarını alamadı.
Türkiye Yerel Yönetim Hizmetleri Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Yerel Hizmet-Sen) yöneticileri ve bir gurup belediye memurları, paralarını alamadıkları için protesto eylemi yaptı. Eylemde, geçim darlığı yüzünden önce deliren, daha sonra ölen bir memur canlandırıldı. Bir memur tabut içine girerek, cenaze namazı kılındı. İmam rolünü oynayan Sendika İl Başkanı Nasuh Özdemir’in namaza durmadan önce “Merhumu nasıl bilirdiniz” sorusuna üç kez “Borçlu bilirdik” cevabı verildi. Daha sonra “Borçlu kişi niyetine” diyerek, cenaze namazı kılındı.
Temsili gösteriye göre, memur borçlarından dolayı ahirette de rahat bulamadığı için hortlayarak, tabuttan fırladı. “Orada da rahat bulamadım. Beni alacaklılarım sıkıştırıyor. Para bulun bana. Sayın Başkan paramı istiyorum” diye bağıran memuru, diğer memurlar sakinleştirdi.

Daha sonra Sendika’ın İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Osman Bağcı bir basın açıklaması yaptı. Bağcı, haklarının verilmesini talep ederek, “Memuruna sahip çıkmayan idarenin başarılı olması mümkün değildir” şeklinde konuştu. Eylemde “Başkan uyuma, memuruna sahip çık”, “Başkan sözüne sahip çık” gibi sloganlar atıldı. Ayrıca, “Sözler tutulmak içindir”, “Meclis kararının uygulanmasını istiyoruz” şeklinde pankart açıldı.

Mehmet Arifoğlu - Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 14:16:59
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 22:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?