7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Borrell'e mamalı protesto

Swissotel önünde toplanan bir grup Ülkücü, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Josep Borrell Fontelles’i ve AP’yi protesto etmek için otel önüne köpek maması döktü.

Bu arada Ülkücüler, kendilerini engellemek isteyen bir otel görevlisine saldırınca, polisle grup arasında bir gerginlik yaşandı.

Bu akşam saatlerinde, sloganlar atarak Swissotel önüne gelen, İstanbul Ülkü Ocakları’na bağlı yaklaşık 150 kişilik grup, önce bir basın açıklaması yaptı. Grup adına, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Yüksel Kaleci tarafından okunan açıklamada, AP Başkanı Josep Borrell’in, bir kaç gün önce Swissotel’de verdiği konferansta, Kürdistan’dan bahsettiği ifade edilerek, Fontelles’in Türkiye’nin üyelik konusundaki görüşmeleri Diyarbakır’da sürdüreceğini belirttiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Borrell, konuyla ilgili de Leyla Zana adlı tescilli bir bölücüyü muhatap alacağını söylemiştir. Sadece bu cümleler bile, AP’nin tüm organlarıyla Türkiye’ye karşı tutumunun ayrımcılık ve bölücülüğü teşvik ederek, milli devletimizin yıkılması hedefi doğrultusunda sergilendiğini göstermektedir. Bir kere daha tekrar ediyoruz. Yolu, sözde Kürdistan’dan, yolu Leyla Zana’nın ağzından çıkacak onaydan, yolu Diyarbakır’dan geçecek bir AB’yi istemiyoruz" denildi. Ülkücü grup, İstanbul’da katıldığı "Kritik Karar Eşiğinde Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri" konulu konferans sırasında Borrell’i protesto eden Ramazan Bakkal’a da destek verdi.
Grup, açıklamanın ardından otel girişine doğru yöneldi. Otel önünde tedbir alan polis ekipleri, grubu engellemeye çalıştı. Ülkücüler, Swissotel önüne köpek maması boşalttı. Bu arada, gruba engellemeye çalışan bir otel yetkilisi, ülkücülerin tepkisiyle karşılaştı. Otel yetkilisine saldıran ülkücülerle, kendilerini engellemeye çalışan polis arasında gerginlik ve kısa süreli bir arbede yaşandı.

Olayın büyümesi, polisin sağduyusu sayesinde önlenirken, Ülkücü grup, geldikleri gibi yine sloganlarla otel önünden ayrıldı.

istanbul
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 10:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?