30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bosnalı 16 öğrenciden ziyaret

Bosna savaşında ailelerini kaybeden 16 öğrenci Kartal Belediyesi'ni ziyaret etti.
Bosna'da çeşitli eğitim kurumlarında başarılı olan öğrenciler için her yıl düzenlenen Fond İkre gezileri bu yıl Türkiye'ye gerçekleştirildi.

Gezi kapsamında Kartal Belediyesi'ni de ziyaret eden öğrenciler, Belediye Başkan Vekili Ergun Öztaner ve Başkan Yardımcısı Orhan İspekter'in de katıldığı bir törenle karşılandılar. Kendilerini öz vatanlarında hissettiklerini dile getiren öğrenciler, Türkiye'de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını, özellikle de İstanbul'un tarihi doksuna hayran kaldıklarını söylediler.

Başkan Vekili Öztaner, tek tek ilgilendiği çocuklara hitaben yaptığı konuşmada "Burası da sizin vatanınız sayılır, vatanınıza hoş geldiniz. Tüm dünyanın barış ve kardeşlik duyguları içinde savaştan uzak yaşaması gerekiyor. Savaşlarda herkes zarar görür ancak en çok çocuklar etkilenir" dedi.

Öztaner, Türkiye'de hiç yabancılık çekmediklerini ifade eden Bosnalı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Belediye binası önünde hatıra fotoğrafı da çektiren öğrenciler daha sonra Başkan Yardımcısı İspekter ile beraber yemek yediler.
Bosnalı çocuklar, 3 Temmuz'a kadar İstanbul'da çeşitli etkinliklere katılacaklar
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 14:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?