30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bosphorus Cup başlıyor

Uluslararası Yelken Federasyonu'nun (ISAF) takviminde yer alan ilk ve tek Türk yat yarışı Shop&Miles Sailing Cup'ın ilk etabı olan Bosphorus Cup, sekizinci yılında, 22-23 Mayıs tarihleri arasında yaklaşık 70 teknenin katılımıyla İstanbul Boğazı'nda yapılacak.


Türk yelkenciliğinin en köklü ve prestijli yarışı Shop&Miles Bosphorus Cup, 22 Mayıs Cuma günü Caddebostan - Adalar etabı ile başlayacak, ardından İstanbul Boğazı etabı ile devam edecek. Boğaz etabının yapılacağı 23 Mayıs Cumartesi günü, Reina'da düzenlenecek özel davet, Emporio Armani, Gucci, Loro Piana ve In-Formal'ın 2009 Yaz Koleksiyonu'nun sunulacağı bir defile ile renklenecek. Defile sonrasında ödül töreni ile sona erecek olan Shop&Miles Bosphorus Cup'ta, Can Yalman'ın tasarımını yaptığı Gümüş Kupa
sahibini bulacak.


İLK KEZ TURGUTREİS-DİDİM PARKURUNDA BİR YELKEN YARIŞI: SHOP&MİLES TURGUTREİS CUP
Boğazda düzenlenecek ilk yarışın ardından geçtiğimiz yıldan bu yana düzenlenen ve Shop&Miles Sailing Cup'ın ikinci etabı olan Shop&Miles Turgutreis Cup ise Ağustos ayında Bodrum'da düzenlenecek. D-Marin Turgutreis'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Shop&Miles Turgutreis Cup'a, D-Marin Didim'in açılması ile birlikte Turgutreis-Didim etabı da dahil edilecek. İlk kez bir yelken yarışının gerçekleşeceği Turgutreis-Didim parkuru, Shop&Miles Turgutreis Cup'a ayrı bir heyecan katacak.


Shop&Miles Sailing Cup'ın iki etabı toplamında en yüksek puanı alan takım ise 27 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında, St.Tropez'de gerçekleştirilecek ve dünyanın en ünlü yelkencilerinin yarıştığı 'Les Voiles de Saint-Tropez'de ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak.


Yurtdışındaki yelken camiasının da yakından takip ettiği yarışlar, bu yıl yine farklı ülkelerden gelecek takımları ağırlayacak.
Sekiz yıldan bu yana büyüyerek devam eden ve büyük bir heyecanla takip edilen Shop&Miles Bosphorus Cup, ORG Sports tarafından, Marmara Yelken Kulübü ve Türkiye Yelken Federasyonu ev sahipliğinde organize ediliyor.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 14:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?