4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Boya fabrikasında yangın

Tuzla Orhanlı'da bir boya ve kalıp fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı.

Patlamada yaralanan 4 kişi ile dumandan etkilenen bir itfaiye eri hastaneye kaldırıldı.
Alınan bilgiye göre, Orhanlı Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde bulunan LMA Boya ve Kalıp Fabrikası'nda sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle patlama oldu.

Büyük korku ve paniğe neden olan patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın fabrikanın büyük bir bölümünü kapladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangın sırasında fabrikada bulunan işçilerden Fatih Özgiray ve Mehmet Dikmen ile yan tarafta bulunan diğer fabrikada çalışan Ali Osman Demirhan ve bir kadın yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri de dumandan etkilendi. Ambulansa alınan itfaiye eri hastaneye kaldırıldı.

Yangın, itfaiyenin uzun süren çalışmalarının ardından kontrol altına alındı. Görgü tanıkları, "Dumanların içinde bir varil vardı. Patlama sırasında olmuş. Önde bir TIR vardı. TIR'ın önünde patlama oldu ve zarar gördü" dedi. Yangın sonrası fabrikada büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2011 Pazartesi 11:55:01
Güncelleme :19 Eylül 2011 Pazartesi 18:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?