30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Böyle bir şey asla olamaz'

İstanbul Valisi Muammer Güler, öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu'nun yakalandıktan sonra para karşılığı serbest bırakıldığı iddialarına ilişkin, "Bunların ulu orta yerde konuşulması çok rahatsız edici. Asla böyle bir şey olmasına ihtimal vermem" dedi.

Vali Muammer Güler, Taksim'de katıldığı bir programın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Güler, Etiler'de öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu'nun yakalandıktan sonra polis tarafından para karşılığında serbest bırakıldığı iddialarına tepki gösterdi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bunları incelediğini hatırlatan Güler, inceleme sonunda doğrusu neyse ortaya çıkartılacağını söyledi.

Bu açıklamaların ulu orta yerde yapılmasının rahatsız edici olduğuna değinen Güler, "Asla böyle bir şey olmasına ihtimal vermem. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasından duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Bu iddialar bir çok kişiyi töhmet altında bırakan iddialar. Elbette emniyet teşkilatının bu tür suçları çözmek asli görevidir. Münevver Karabulut cinayeti bu anlamda polisin çok önemli bir meselesidir ve takibi yapılmaktadır. Karabulut'un babası emniyetten çıktığında sabırla beklediğini ifade etmişti. Bu da güzel bir ifade ama iddialar araştırılacak"
şeklinde konuştu.

Gaziosmanpaşa'da önceki gün meydana gelen patlamaya ilişkin soruları da yanıtlayan Güler, "Bu tür provokasyonlar elbette ki olacaktır. Yaşadığımız trend 15 Ağustos'a giden trenddir. Dün İstanbul'un 25 ayrı yerinde çeşitli basın açıklamaları ve gösteriler oldu. Patlamada hayatını kaybeden kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu tür eylemlere karşı girişimlerimiz devam edecek. Bunların bitmesi herkesin arzusudur" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 18:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?