6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Böyle dolandırıcılık görülmedi

NİJERYA USULÜ DOLANDIRICILIK POLİS UYGULAMASINA TAKILDI

Şişli'de uygulama yapan polis ekipleri, siyahi bir kadını taksiden indirip arayınca, üzeri özel bir boyayla boyanmış 150 adet sahte EURO ele geçirdi. Bu yöntemle daha önce de birçok işadamının dolandırıldığını tespit eden polis operasyon başlattı.

Polis ekiplerinin son dönemlerde yoğunlaştırdığı uygulamaya takılan Somali uyruklu Marya Amina Amed'in çantasından özel bir boya ile çok miktarda siyaha boyanmış sahte EURO çıkınca, polis Somali uyruklu kadını gözaltına aldı.

Bu paraların da aynı usulle dolandırıcılıkta kullanılmak için hazırlandığını belirtilirken, daha önce Nijeryalı bir şebekenin bu şekilde boyanmış sahte paralarla iş adamlarını dolandırdığı belirtildi.

 BOYALI PARALARIN GERÇEK OLDUĞUNA İNANDIRIP, YARDIM İSTİYORLAR

İşadamlarını dolandırmayı planlayan şebeke üyeleri iddialara göre şu yöntemi kullanıyor. Dolandırıcılar önce bir iş adamı belirleyerek, ellerinde memleketlerinden getirdikleri dövizler olduğunu söylüyor. Ancak paraların üzerindeki boya nedeniyle kullanamadıklarını anlatan şahıslar, işadamıyla buluştuklarında çok sayıda banknottan oluşan paraları gösteriyor. Sahte paraların arasına yerleştirilmiş gerçek bir parayı alan şebeke üyesi, parayı özel bir solüsyonla temizliyor. Daha sonra iş adamıyla bir döviz bürosuna giderek parayı bozduruyor.

 ELİMİZDE BUNDAN ÇOK VAR UCUZA SATALIM

İşadamlarını paraların gerçek olduğuna inandıran şebeke üyeleri, ellerinde bu tarz çok miktarda boyalı para olduğunu dile getirerek yardım istiyor. Tüm paraların temizlenmesi için solüsyon gerektiğini söyleyen sahtekarlar, bu temizleyicinin yurtdışından getirildiğini ve pahalı olduğunu söylüyor. Solüsyon almak için 50 bin ila 100 bin dolara ihtiyaçları olduğunu belirten dolandırıcılar bu yardıma karşılık aldıkları paranın 1 kaç katını vereceklerini söylüyor. Hedefteki işadamının kabul etmesi halinde sahte paraları işadamına bırakan dolandırıcılar, aldıkları paralarla ortadan kayboluyorlar.

Bu yöntemin Türkiye'de çok yaygınlaşmadığını dile getiren polis, vatandaşları kolay para kazanmak için dolandırıcıların tuzaklarına gelmemeleri konusunda uyardı.

Somalili kadını gözaltına alan İstanbul polisi çetenin diğer üyelerine ulaşmak için çalışma başlattı.

NİJERYA USULÜ DOLANDIRICILIK POLİS UYGULAMASINA TAKILDI
NİJERYA USULÜ DOLANDIRICILIK POLİS UYGULAMASINA TAKILDI
NİJERYA USULÜ DOLANDIRICILIK POLİS UYGULAMASINA TAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 05:05:03
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 09:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?