3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Böyle vahşeti yamyamlar yapmaz

Kadıköy Moda'da oturan 83 yaşındaki İsmail Ercüment, akşam saatlerinde yabancı uyruklu bakıcısı tarafından 5 dakika boyunca feci şekilde dövüldü.

Karşı apartmandakilerin olayı tesadüfen görmesinin ve polise haber vermesinin ardından olay yerine gelen polis ekipleri, bakıcıyı gözaltına aldı. Bu arada bakıcı kadının pasaportunun bulunmadığı ve yaşlı adamın yanında kaçak olarak çalıştığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Moda, Esat Işık Caddesi, Yıldız Apartmanı'nda oturan ve uzun bir süredir felç olduğu öğrenilen İsmail Ercüment (83), yabancı uyruklu bakıcısı tarafından dakikalarca dövüldü. Bakıcının, yaşlı adamın önce kafasında sandalye ve vazo kırdığı, ardından da yerde sürüklediği öğrenildi. Olay sırasında oturduğu evin balkonuna çıkan ve tesadüfen olaya tanıklık eden bir kişi "Gördüklerim karşısında şoka uğradım. Hemen polise haber verdim" şeklinde konuştu. Olay yerine gelen polis ekipleri,
bakıcıyı ekip otosuna bindirerek gözaltına aldı. Bu sırada 112 Acil ekipleri Ercüment'e ilk müdahaleyi ambulansta yaparak, hastaneye kaldırdı.
Olay sırasında alkollü olan yabancı uyruklu bakıcının Türkiye'de kaçak çalıştığı, evde yapılan aramada ise pasaportunun bulunmadığı öğrenildi. İsmail Ercüment'in oğlunun ise ilk olarak olayı yalanladığı, daha sonra da olayın gerçek olduğunu söylediği öğrenildi.
Olayı duyduğunu söyleyen ve gelen gürültüler üzerine polise haber verdiğini ifade eden komşu Erhan Ayar, Ercüment'in çok iyi bir insan olduğunu ve uzun süredir felçli olduğu için de kimseye zarar veremeyeceğini söyleyerek, "Önce sesleri duyduk ama nereden geldiğini anlayamadık. Seslerin geldiği yere doğru gittiğimizde de gürültülerin İsmail abinin evinden geldiğini anladık ve polise haber verdik. Zaten karşı apartmandaki arkadaşlar olayı görmüşler ve polise haber vermişler. Bakıcı önce kafasında sandalye
kırmış, ardından da yerde sürüklemiş" dedi.
Başından darbe alan İsmail Ercüment, tedavi için hastaneye kaldırılırken, bakıcı kadın ise gözaltına alınarak, polis merkezine götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 04:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?