4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bozuk gıda operasyonu

Pendik'te bir depoya düzenlenen baskında, son kullanma tarihleri geçmiş çok sayıda gıda maddesi ele geçirildi. Gıda maddelerinin, ele geçirilmemesi durumunda piyasaya sürülmek istendiği ortaya çıktı. 

Alınan bilgiye göre, Şahin Açıkgöz isimli gurbetçi, Pendik Dumlupınar Mahallesi'nde kiraya verdiği dairesini kontrole gittiğinde büyük şok yaşadı. Kiraya verdiği dairedeki çok sayıda çürümüş gıda maddesini gören Açıkgöz, durumu belediye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine adrese gelen belediye ekipleri, çoğunluğu çürümüş, çoğunluğunun da son kullanma tarihleri geçmiş bal, peynir, zeytin, turşu ve süt başta olmak üzere çok sayıda gıda maddesini ele geçirdi. Belediye ekipleri, çürümüş gıdalardan yayılan kötü kokular nedeniyle büyük zorluk yaşarken, malzemeler imha edilmek üzere çöp aracına yüklendi. 

Evini ve alt kısmında bulunan deposunu kiraya verdiğini belirten Şahin Açıkgöz, "Ben Almanya'da yaşıyorum. Hasta ziyareti için buraya geldim. Depoyu bu şekilde gördüğümde şoka uğradım. Kiraya verdiğim insanlara bu malzemeleri buradan boşaltmalarını söyledim. Ama beni dinlemediler. Komşuların kokulardan rahatsız olmaları üzerine belediye ekiplerine hemen haber verdim. Belediye ekipleri iyi ki geldiler. Belki de piyasaya süreceklerdi. 5 aydan beri de kira ödememişlerdi" dedi. 

İHA muhabirlerinin telefonla ulaştığı evin kiracıları ve ortakları ise, "Buradaki bozulmuş gıda maddelerinin neden almıyorsunuz?" sorusuna, "Bir vatanseverlik yapıp, siz çöpe atın" cevabını verdi. 

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürü Köksal Ayabakan ise, gelen ihbarın ekipler tarafından değerlendirildiğini belirterek, "Ekipler depo dolusu bozulmuş gıda malzemelerini buldu. Tarihi geçmiş malzemeler iade edilmediğine göre, piyasaya süreceklerdi. Bu malzemelere el koymasaydık, piyasaya sürülme ihtimali vardı. Malzemeler piyasada sürülmeden el konulup imha edildi" bilgisini aktardı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 22:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?