1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Bu ihaleye dikkat!

Güneş Albayrak firmasının kazandığı Beyoğlu çöp toplama ihalesini KİK iptal etti. Firma, belediyenin iptalden sonra açtığı 2 ihaleyi kazandı.

Kamu İhale Kurumu (KİK), Güneş Albayrak Turizm Seyahat firmasına verilen Beyoğlu Belediyesi'nin 2007 yılı çöp toplama ihalesini, şartnameye "ihaleye katılımı zorlaştırıcı" hükümler konulduğu için iptal etti. Ancak Beyoğlu Belediyesi, söz konusu işin önce bir aylık, daha sonra da 3 aylık kısmını davet yöntemiyle ihale ederek aynı firmaya verdi.


2006 ihalesini almıştı
Beyoğlu Belediyesi'nin 2006 yılına ait (1 Ocak - 31 Aralık) çöp toplama ihalesine sadece Güneş Albayrak Turizm Seyahat firması teklif vererek 6 milyon 835 YTL'ye işi aldı. Belediye, 2007 yılına ait çöp toplama işinin ihale tarihini ise önceki yıla ait işin süresi 31 Aralık 2006 tarihinde dolmasına karşın, 8 Ocak 2007 olarak açıkladı. 

Belediye bu arada bir başka karar daha alarak ocak ayı çöp toplama işini ihaleden ayırdı. Sadece ocak ayına ait çöplerin toplanmasıyla ilgili olarak davet yöntemiyle yapılan ihaleye iki firma teklif verdi. Güneş Albayrak firması, ocak ayına ait işi 429 bin 424 YTL'ye üstlendi.
2007 yılına ait ana ihale ise 8 Ocak 2007 tarihinde yapıldı. Güneş Albayrak ile Delta Tabl.Tem. Ltd. Şti.+ Mis-Bak Tem Ltd. Şti. ortak girişimi olmak üzere ihaleye iki teklif verildi. Ancak Delta ile Mis-Bak ortak girişimi, evraktaki eksiklik nedeniyle değerlendirme dışı bırakıldı. İhale Güneş Albayrak firması üzerine bırakıldı. 

İhale için doküman satın alan ancak teklif vermeyen İrtem Temizlik firması ise ihale şartnamesindeki katılımı sınırlayıcı maddeler nedeniyle ihaleye itiraz etti. Belediyenin itirazı reddetmesi üzerine İrtem firması 17 Ocak 2007 tarihinde KİK'e başvurdu. Bu başvuru üzerine belediye, şubat, mart ve nisan aylarına ait çöp toplama işini davet yöntemiyle ihaleye çıkardı. Üç firmanın teklif verdiği üç aylık işi yine 1 milyon 563 bin 608 YTL'ye Güneş Albayrak üstlendi. 

KİK, 12 Şubat 2007 tarihinde aldığı kararla söz konusu ihaleyi, şartnamede ihaleye katılımı zorlaştırıcı ve mevzuata aykırı maddeler nedeniyle iptal etti. Beyoğlu Belediyesi de 7 Mart 2007'de aldığı kararla "Katı atıkların (çöplerin ve molozların) toplanması ve nakledilmesi" işini yeniden ihaleye çıkardı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 12:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?