1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Bu iş öyle ya da böyle bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Levent'teki İETT arazisinin satış bedelinin açılan davalar nedeniyle yatırılmamasının kendilerini zor durumda bıraktığını, ancak bu işin şöyle veya böyle neticeleneceğini söyledi.

Topbaş, Levent'teki İETT arazisini satın alan Sama Dubai Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin ihale bedelini yatırmamasının ardından gelinen son duruma ilişkin yaptığı açıklamada, küresel sermayenin istikrar olan ülkeye gittiğini, tedirgin olduğu zaman da o ülkeden hemen kaçtığını hep dile getirdiklerini ifade etti.

Arsanın imar planlarına ilişkin açılan davalar nedeniyle firmanın ihale bedelini yatırmayarak kendilerinden bu konuda süre istediğini ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:

''Son aşamaya geldi. Bekliyoruz. Herhalde bu iş neticelenecek. Öyle veya böyle. Rakam küçük bir rakam değil. Biz bu satıştan elde edeceğimiz kaynağı ulaşım için harcayacağız. Bu kaynağa ihtiyacımız var. İhaleyi iptal etsek, tekrar ihaleye çıksak zaman uzar. Biz yönetim olarak bunun güvencesini veriyoruz. Biz diyoruz ki, bu arsanın imarı var, üç emsali var. Tabii yargı süreleri var. Biz hukuk devletiyiz. 'Verdim gitti' olmuyor. Bu süreçleri beklemek durumundayız.Yargıyı bekliyoruz. Bu kişi de kendi ülkenizden bir insan olsa, Zorlu'nun yaptığı gibi her şeye rağmen alır. Bunun parasını yatırır.''

Kadir Topbaş, ihale bedelinin yatırılmamasının kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek, ''Bu para ulaşım yatırımlarında harcanacak. Bizim para basma yetkimiz yok. Kredi bulmaya kalksak bunun da belli bedelleri var. Bunlar maliyetleri arttırıcı şeyler. Bu maliyeti de bizim çocuklarımız ödeyecek. Böyle bir yükü çocuklarımıza bırakmak istemiyoruz. Bu kentte ulaşım bir dertse, hep konuşuluyorsa, çözülmek için ciddi bir yatırım programı hazırlanmışsa, bu paralar gelecek ki biz bunları kullanalım. Başka nasıl çözeriz ki? İstanbullulara, 'para getirin, şu kadar katılın' diyemiyoruz ki. Dolayısıyla ulaşımı çözmek durumundayız. Bu kaynağa ihtiyacımız var. Bu kaynak da, arsamızı satarak, kendi kaynağımızı kendimiz oluşturmak istedik'' dedi.

İETT'NİN ZARARI

Topbaş, ulaşım ücretlerine yapılan düzenlemeye ilişkin de, İETT'nin yılda 192 milyon YTL zarar ettiğini ve bunun büyük bir bölümünün bilet entegrasyonundan kaynaklandığını söyledi.

Hangi ulaşım aracına binerse binsin eski uygulamada ikinci binişin ücretsiz olduğunu anımsatan Topbaş, yeni tarife ile ikinci binişleri mevcut ücretin yarısı yaptıklarını, böylece zararı biraz daha aşağı çekeceklerini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 16:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?