4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bu nasıl eş, bu nasıl anne?

Çatalca’da Necmi Işık ile 12 yaşındaki oğlunun öldürüldüğü olayda kan donduran gelişme: Anne Nihal Işık, eşini ve öz oğlunu sevgilisine öldürttüğü iddiasıyla tutuklandı. Cenazede kendini yerden yere atan Işık ‘katiller aramızda’ demişti

Çatalca İnceğiz Köyü’nde kaçırıldıktan sonra cesetleri bulunan Necmi Işık ile 12 yaşındaki oğlu Aygah Işık’ın ölümündeki sis perdesi aralandı. Kan donduran olayda anne Nihal Işık, ‘azmettirici’ suçlamasıyla tutuklandı. Cinayeti işleyen Nihal Işık’ın sevgilisi her yerde aranıyor.

12 Nisan’da 62 yaşındaki eşi Necmi Işık’ın ilk evliliğinden olan çocukları jandarmaya babalarının kayıp olduğunu bildirdi. 13 yıldır evli olduğu ikinci eşi 45 yaşındaki Nihal Işık ise Necmi Işık ile oğulları 12 yaşındaki Aygah Işık’ın bir arabaya bindirilerek kaçırıldığını gazetecilere anlattı. Jandarma yaptığı aramalarda hiçbir iz bulamazken çalışmalar derinleştirildi.

OĞLUNUN CESEDİ BAHÇEDEYDİ

6 günlük aramalar sonunda 18 Nisan’da Necmi ışık’ın cesedi ahırdaki gübre yığınının içinde 25 yerinden bıçaklanmış olarak bulundu. Oğlu Aygah’ın ise elleri arkadan bağlanmış cesedi aynı bölgede foseptik çukurunda çıktı.

Çiftlikte çok sayıda köpek olması ve olay anında köpeklerin havlamaması katil veya katillerin cinayeti işlediği sırada Nihal Işık’ın da yanlarında olduğu ihtimalini güçlendirdi.

Cesetlerinin bulunmasının ardından jandarma şüpheli olarak Nihal Işık ile Necmi Işık’ın ilk evliliğinden olan çocuklarını gözaltına aldı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER VERMİŞTİ

Ancak birkaç gün sonra serbest bıraktı. Nihal Işık, oğlu ve eşinin cenaze töreninde sinir krizleri geçirip kendini yerden yere atarken ‘Katiller aramızda’ diye bağırdı. Bunun üzerine tekrar gözaltına alınan Işık, yeniden serbest bırakıldı. Her seferinde jandarmaya çelişkili ifadeler veren, eşi ve oğlunun önce arabayla, sonra yaya olarak kaçırıldığını öne süren Nihal Işık son olarak salı akşamı Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner’in talimatı üzerine gözaltına alındı.

CEP KAYITLARI ELE VERDİ

IŞIK’ın cinayetten kısa bir süre önce sık sık bir erkekle telefonla konuştuğu tespit edilince soruşturma bu yönde geliştirildi. Sonunda Nihal Işık, çıkarıldığı mahkemece 13 yıllık eşini ve öz oğlunu öldürmeye azmettirmekten tutuklanarak Bakırköy Kadın Tutukevi’ne gönderildi. Işık, adliye çıkışı gazetecilere ‘Ben bir şey yapmadım yapanlar dışarıda’ diye bağırdı. Birlikte gözaltına alındığı çiftlik görevlisi Murat Bek’in de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Nihal Işık’ın cinayeti bir süredir birlikte olduğu sevgilisine işlettirdiği öne sürüldü. İddiaya göre Işık, eşini 15 gün önce üzerine geçirdiği mirasa sahip çıkmak için öldürttü. Ancak hesapta olmayan bir şekilde oğulları Aygah, babasının cinayetine tanık olunca boğularak öldürüldü. Nihal Işık’ın daha önce pavyonda çalıştığı belirtildi.

Birkaç saat sonra öldürteceği kocasına böyle sarıldı



12 yaşındaki Aygah Işık’ın, babasının 15 gün önce kendisine hediye ettiği dijital fotoğraf makinesi ile çektiği fotoğraflar geriye acı bir hatıra olarak kaldı. Aygah, anne ve babasını cinayetten birkaç saat önce böyle fotoğraflamıştı.

....
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 05:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?