6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Bu siteye girenler dolandırıldı

58 YAŞINDAKİ KADIN İNTERNET ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK YAPMAK SUÇUNDAN GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'da, kurdukları internet siteleri üzerinden virüslü maillerle vatandaşların hesaplarını boşalttıkları iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı. Aralarında biri emekli başkomiser ile 58 yaşındaki bir kadının da bulunduğu şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Bazı vatandaşların kredi kartlarının boşaltıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin internet sitesi kurduğunu belirledi. Yapılan 8 aylık teknik çalışmanın ardından harekete geçen ekipler, 13 kişiyi gözaltına alındı. Şebekenin lideri olduğu iddia edilen şüphelinin başka bir suçtan dolayı geçen hafta gözaltına alındığı ve tutuklandığı bildirildi. Şüphelilerin ayrıca paraları 58 yaşındaki bir kadına komisyon karşılığında bankamatiklerden çektirdiği belirtildi.

'www.kredikartiborcuode.com' internet sitesini kuran şebeke üyelerinin, borcunu ödemek isteyen vatandaşlardan hesap ve kimlik bilgilerini aldığı, alınan bilgilerle sahte kredi kartları oluşturularak hesapları boşalttıkları belirlendi. Şüphelilerin ayrıca, hazırladıkları virüsleri vatandaşların mail adreslerine gönderdikleri tespit edildi. Virüslü mailleri açan vatandaşların bilgisayarlarında bulunan hesap ve kimlik bilgilerini ele geçiren şahısların, bu kimlik bilgileriyle yine sahte kredi kartları oluşturarak, bu yolla binlerce kişinin hesap numarasını, kişisel bilgilerini, telefonlarını ve hesaplarında ne kadar para bulunduğunu öğrendikleri bildirildi.

Şüphelilerle birlikte, bu yolla hazırlanmış yaklaşık 20 sayfalık bir liste de ayrıca ele geçirildi. Hesap bilgilerini ele geçiren şüpheliler, vatandaşların SİM kartlarını iptal ederek yeni SİM kartlarını çıkarıyorlardı. İnternet hesabına giren şüpheliler, giriş şifrelerini bu SİM karta gelen mesajla elde ediyordu. Böylece hesaba giren şüpheliler bütün paraları kendi hesaplarına aktarıyordu. Bu tespitlerin ardından harekete geçen bilişim polisleri İstanbul'da 11 ilçede ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek 13 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 10 dizüstü bilgisayar, 7 harddisk, 1 sahte ehliyet, 2 banka kartı, 2 hafıza kartı, 11 cep telefonu, 10 sim kart ve 300 litre kaçak mazot ele geçirildi.

Polisin yaptığı tespitlere göre şebeke lideri T.Ş.'nin geçen hafta başka bir suçtan gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği ortaya çıktı. Yakalanan şüphelilerden birinin emekli başkomiser olduğu ve şebekeye yardım ettiği ortaya çıktı. Paraları kendi hesaplarına atan şüphelilerin yakalanmamak için 58 yaşındaki Zehra K. İsimli bir kadına komisyon karşılığı paraları çektirdiği belirtildi. Kadın da polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin bugüne kadar 500 bin lira çektiği öğrenildi. Polis ekiplerinin 1 milyon liraya ise son anda bloke koydurarak paranın çekilmesini önlediği ifade edildi. Emniyette sorguları tamamlanan 13 şüpheli Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

58 YAŞINDAKİ KADIN İNTERNET ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK YAPMAK SUÇUNDAN GÖZALTINA ALINDI
58 YAŞINDAKİ KADIN İNTERNET ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK YAPMAK SUÇUNDAN GÖZALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 13:03:01
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 18:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?