6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Bulgar ATM fareleri suçüstü yakalandı

BULGAR ATM FARELERİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Fatih'te banka ATM'sine encoder (kopyalama) cihazı yerleştirerek başkalarına ait kredi kart bilgilerini kopyalamak isteyen 2 Bulgar vatandaşı suçüstü yakalandı. Kısa sürede yakalanan şüphelilerin, 3 saat içerisinde yaklaşık 100 kişinin kredi kart bilgilerini kopyaladıkları öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Yeniçeriler Caddesi No:31 üzerinde yer alan banka ATM'sine gelen 2 şüpheli, ATM cihazının kart haznesi üzerine harici bir cihaz yerleştirdi. Olayı fark eden bir vatandaş durumu polise bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Bilişim Suçlar ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, en yakın ilçe asayiş ekiplerini olay yerine sevk etti. Banka ATM'sinin kart haznesi üzerinde oynamalar olduğunu fark eden ekipler, şüphelilerin tekrar geleceklerini hesaba katarak beklemeye başladı. Bir süre

sonra ATM önüne gelen 2 şüpheli önceden yerleştirdikleri kopya cihazını almak isterken çevrede pusu kuran polisler tarafından gözaltına alındı. Suçüstü yakalanan Bulgaristan uyruklu Petko Stefanov Petkov(35) ile Vladimir Dimitrov Marenov (33) sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Şüphelilerin üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 1 adet ATM kredi kartı kopyalama düzeneği, 2 adet kredi kartı, 2 adet cep telefonu, kredi kartı kopyalama ve ATM düzeneğinde kullanılan materyaller ile 8 GB flash bellek ele geçirildi.

Polisteki sorguları tamamlanan şüpheliler Fatih Adliyesi'ne sevk edildi.

BULGAR ATM FARELERİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI
BULGAR ATM FARELERİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI
BULGAR ATM FARELERİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI
BULGAR ATM FARELERİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 14:19:01
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 15:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?