6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Burası artık işkence kavşağı değil!

TOPBAŞ'TAN HAVAALANI KAVŞAĞINA KUŞBAKIŞI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 4.5 ayda yapımı tamamlanan Atatürk Havalimanı Kavşağı'nda, kuşbakışı gözlem yaptı. Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlük binasının çatısından gazetecilere kavşağı anlatan Topbaş, "Burası artık işkence kavşağı olmaktan çıktı" dedi.

Başkan Kadir Topbaş, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ve gazetecilerle birlikte Atatürk Havalimanı Kavşağı'nı inceledi. THY Genel Müdürlük binasının çatısında gerçekleştirilen incelemeleri sırasında gazetecilere açıklama yapan Topbaş, kavşak ve bağlantı yollarının toplam 7 kilometrelik alanı kapsadığını ve toplam 7 geçidi olduğunu söyledi. Topbaş, haftada 231 bin aracın geçiş yaptığı kavşağın 53 milyon liraya mal olduğunu belirtti.

Kavşakla ilgili yurt dışından belediye yetkililerinin gelip, inceleme yaptığını belirten Başkan Kadir Topbaş, "Havaalanı İstanbul'un giriş noktasıdır. Burası İstanbul adına iyi bir etki yaptı. Buraya 5-6 ay önce gelen bir insan yeniden buraya geldiğinde acaba ben yanlış yere mi geldim' diye soruyor. Çünkü 4.5 ay gibi kısa bir sürede bitirdik. Havaalanı kavşağı buradaki çok ciddi bir sorunu çözdü ve burada hiçbir sinyalizasyon işareti de bulunmuyor. Biz yaptığımız işlerde peyzaj çalışmaları da yapıyoruz. Bu kavşakta da 50 bin metre kare yeşil alan var. Buradaki yeşil alanlara geceleri aydınlatma yapıp, buradaki estetiği göstermeye çalışıyoruz. Burası artık işkence kavşağı olmaktan çıktı. Önceleri burada uçağına yetişmeye çalışan, bavulunu alıp, koşan insanları çok gördük. Biz şuan bu sorunu çözdük" şeklinde konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, açıklamaları sırasında 12 Eylül'de yapılacak referanduma da değinerek, "Önümüzde bir referandum var. Bu ülkenin geleceği hakkında bir karar verilecek. Mevcut sistem devam etsin mi etmesin mi ve demokratik sürece geçelim mi geçmeyelim mi kararıdır. Mutlaka sandığa gidilmelidir. Herkes kararını vermeden önce maddeleri tek tek okumalı. Bu bir siyasi seçim değildir. Parti liderleri siyasi seçim gibi çalışmalar yapıyorlar. Siyasi görüşleriniz bir yana, bu ne getirir, katkısı nedir, ülkenin önü nasıl açılır bunları görmek lazım. Ben tekrar bunun bir siyasi parti kararı olmadığını söylemek istiyorum. Bende şahsen 'evet' diyeceğim" dedi.

Topbaş ayrıca Ramazan Bayramı'nda toplu taşıma araçlarının yüzde 50 indirimli olacağını kaydetti.

TOPBAŞ'TAN HAVAALANI KAVŞAĞINA KUŞBAKIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 13:30:05
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 14:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?