4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bush'a atılan ayakkabı Türk Malı çıktı

ABD Başkanı Bush'a basın toplantısı sırasında bir Iraklı basın mensubu tarafından fırlatılan ayakkabının, Altınşehir'de bulunan ihracatçı ayakkabı firması Baydan Ducatı tarafından üretildiği ortaya çıktı.

Şirketin pazarlama müdürü, olayın ardından sipariş rakamlarında büyük bir artış olduğunu belirterek, söz konusu ayakkabıya talip olduklarını ve bunun için 50 bin dolar vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bush'a ayakkabı fırlatılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, söz konusu ayakkabının İstanbul'da üretildiği ortaya çıktı. Altınşehir'de bulunan ihracatçı ayakkabı firması Baydan Ducatı'nın yetkilileri, Iraklı basın mensubunun Bush'a fırlattığı ayakkabıyı kendilerinin ürettiklerini ve Irak'a ihrac ettiklerini söyledi.

Şirketin Pazarlama Müdürü Serkan Türk, "Son iki gündür almış olduğumuz sipariş rakamı bin 500'lere yükseldi. Irak'tan müşterilerimiz gelmeye devam ediyor. Ayakkabı artık bir sembol haline geldi. Bizi hem mutlu etti, hem de hüzünlendirdi. Ayakkabı biraz kaba duruyor ama ağırlığı 600 gram. Bush'un yüzüne gelseydi eğer ağırlığı nedeniyle bir zarar vereceğini sanmıyorum" dedi.

Suriyeli bir işadamının ayakkabı için 10 milyon dolar önerdiğini hatırlatan Türk, "Biz de bu ayakkabıya talibiz. 50 bin dolar verip burada mağazamızda sergilemek isteriz. Biz 50 bin doları gözden çıkardık, verebiliriz" diye konuştu.

Firmanın sürekli müşterilerinden Iraklı tüccar Ala Hadi ise "Daha önceden bizim kendimize ait ayakkabı fabrikamız vardı. 1990 yılındaki ambargodan sonra orada iş yapmak çok zor oldu. Daha sonra biz de Türkiye'den ve diğer ülkelerden ithalat yapmaya başladık. 8 yıldır Türkiye'den ayakkabı alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bush'a ayakkabı fırlatılmasını da değerlendiren Hadi, "Yapılan hareketi her Iraklı yapardı ama elimize fırsat geçmedi. Tabi toplantılara basın dışında hiç kimse katılmıyor. Normal bir tepkidir. Çünkü 5 sene içerisinde yüzlerce insan öldü ve yüzlercesi de sakat kaldı. Ben de olsaydım ben de yapardım. Bu ayakkabı modelini 8 yıldır Irak'ta satıyoruz. Müşterilerimiz de bu malı sürekli talep ediyorlar bizden" diye cevap verdi. Iraklı tüccar Ala Hadi, "Son olaydan sonra bu model ayakkabılarda bir talep artışı var mı? sorusuna ise "Biz bu ayakkabı modelinden sipariş vermek istiyorduk ama bu olaydan sonra siparişi iki katına çıkardık. Bu modelin satışlarının daha da artacağına inanıyorum. Her Iraklı'nın elinde bir çift bulunması gerekiyor. Ben öyle inanıyorum. Bu ayakkabıyı Irak'ta 35 dolara satıyoruz" yanıtını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:46:12
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 15:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Baba Aşırov IP: 193.255.88.xxx Tarih : 19.12.2008 09:25:46

Cok sevindik. Aslında o  işkencenin her türlüsüni hak ediyordu. Aslında  Bushun sevinmesi lazım çünki o ayakkabı kafasına değmedideğseydi yüregimize su serpilirdi