4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bush'u 12'den vurana içecek bedava!

Iraklı Gazeteci Muntazar El-Zeydi'nin ABD Başkanı Bush'un kafasına ayakkabı fırlatması krizden etkilenen Türk girişimcilere ilham kaynağı oldu.

Beyoğlu'nda bir restoran sahibi, işyerine koyduğu üzerinde 'kriz' yazan ABD Başkanı Bush'un maketini ayakkabı ile 12'den vuran müşterilerine kebabın yanındaki içeceği bedava veriyor.

Iraklı Gazeteci Muntazar El-Zeydi'nin Bağdat'a veda ziyaretine giden ABD Başkanı Bush'a fırlattığı ayakkabı, krizdeki işletmeciye ilham kaynağı oldu. Beyoğlu Galatasaray'da bulunan restoranına müşteri çekmek isteyen Aydın Kurttekin, işyerinde ilginç bir etkinlik düzenliyor.

Mersinli Aydın Kurttekin restoranında oluşturduğu kriz poligonuyla müşterilerinin hem ekonomik krizden etkilenmesini ve stres atmasını sağlıyor, hem de kebabın yanındaki içeceği bedava veriyor. Restorana gelen müşteriyi ilk önce
üzerinde 'kriz' yazan ABD Başkanı Bush'un maketinin yanına alan Kurttekin, maketi ayakkabı ile on ikiden vuran müşterilerine özel bir hesap çıkartıyor. Müşteriler maketi onikiden vurdukları takdirde yemeğin yanındaki içeceklere para ödemiyor.

Ekonomik krizden dolayı müşteri çekebilmek için böyle bir kampanya düzenlediklerini belirten Kurttekin, "Aslında gemi inşaat mühendisiyim. Ama Mersinli olduğum için ciğeri çok seviyordum. Benim büyüklerimde ciğer işini yaptığı için bende kendi işimi yapmayıp burada ciğer restoranını açtım. Ancak son günlerde ekonomik krizle birlikte işlerde azalınca Iraklı gazetecinin ABD Başkanı Bush'a ayakkabı fırlatmasının ardından bu fikir aklıma geldi. 2 gün oldu ve işler artmaya başladı. Yani Iraklı gazeteci ilham kaynağı oldu" dedi.

Öte yandan, dükkana gelen müşterilerde bu fikri beğendiklerini belirterek, ayakkabıları Bush'un maketine fırlatarak, bedava içecek kazanmaya çalıştıklarını söyledi. Müşteriler, "Burası daha önce geldiğimiz yerdi. Ancak kriz nedeniyle gelemiyorduk. En azından içeceğimizin bedava olması bize birazda olsa katkı sağlıyor. Hem paramız cebimizde kalıyor, hem de stres atıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 15:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?