4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Büyüdü, çete lideri oldu

İstanbul’da 28 kişilik bir çeteyi yöneten Yavuz Kumru’nun evinde, 13 yaşındayken çifte tabancayla çekilmiş fotoğrafları bulundu. Çete liderinin kafatası röntgeninden kapak yaptığı ajandasında da şiddet yanlısı sözler ve şiirler ortaya çıktı.

YAKALANDIĞINDA üzerinden çıkan bir mermide "Kuralsız" yazdığı için polisin "Kuralsızlar" adını verdiği çetenin lideri Yavuz Kumru’nun (26) evinde arama yapıldı. Polis, Kumru’nun kafatası röntgeninden kapak yaptığı ajandasında, delikanlılık ve aşk üzerine yazılmış, şiddet içeren sözler ile şiirler buldu. Ajandaya, şablonla "Beni Yaradanımdan başka hiç kimse yargılayamaz", "Aşk: Dudaklarda gülümseme değil gözlerde yaştır", "Maksat: Sevgili uğruna ölmek değil, uğruna ölünecek sevgili bulmaktır" şeklinde notlar yazıldığı görüldü.

Çifte tabancayla poz

Bir tabanca resminin çizildiği ajandada sadece silahına güvenen isyankar bir gencin hikayesi de bulunuyor. Polis, evde yaptığı aramada 28 kişiyi yöneten Yavuz Kumru’nun, henüz 13 yaşındayken çifte tabancayla çekilmiş fotoğraflarını da buldu. "Kuralsızlar Çetesi"nin, 14 Ocak tarihinde Maltepe’deki Yunus Kuyumculuk’u, 23 Ocak’ta aynı bölgedeki Aslan Kuyumculuk’u, 11 Şubat’ta Bağcılar semtinde Elif Kuyumculuk’u soyduğu belirlenmişti. Zanlıların ayrıca Bursa Osmangazi’de bir kuyumcuyu soymak isterken Lokman Çiftçi’yi tabancayla öldürüp, otomobilini gasp ettikleri de ortaya çıkmıştı.

hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 10:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?