30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Büyük istihdam paketi açıklanıyor

Hükümetin istihdam artırımına yönelik büyük paketinin önümüzdeki hafta açıklanacağı bildirildi.


Ekonomi Koordinasyon Kurulu dün, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında toplandı. Toplantıya kurul üyesi bakanlar Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile ilgili kurumların üst düzey yöneticileri katıldı.


Devlet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda öncelikle yeni yatırım teşvik sistemi ele alındı. Yeni yatırım teşvik sisteminin en temel unsurlarından olan bölgelerin ve desteklenecek büyük projelerin tespiti ile uygulanacak yardım yoğunluklarına ilişkin temel çerçevenin belirlenmesinde çok önemli ilerleme kaydedildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Yeni teşvik sistemine ilişkin çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.


Toplantıda küresel krizin işgücü piyasasında ortaya çıkardığı olumsuz etkilerin sınırlandırılması ve istihdamın artırılmasına yönelik önlemler de değerlendirilmiştir. Söz konusu önlemlerle ilgili gerekli mevzuat çalışmalarının önümüzdeki hafta başına kadar tamamlanması konusunda ilgili kurumlar görevlendirilmiştir."

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 13:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?