7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Büyük uyuşturucu operasyonu

İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 360 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 6 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucuların Türkiye üzerinden Suriye'ye sevk edilmek istendiği belirlendi.

Uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik çalışma yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ermenistan'dan imal edilen uyuşturucu maddenin Türkiye üzerinden Suriye'ye götürüleceği bilgisini alması üzerine inceleme başlattı. Yapılan çalışmalarda uyuşturucu maddenin yüklendiği aracın Diyarbakır'a geldiğini belirleyen ekipler, operasyon düzenleyerek Ermenistan plakalı aracı durdurarak içerisinde arama yaptı.

Yapılan aramada, aracın yedek deposunda zulalanmış halde 101 adet kilitli poşetler içerisine saklanmış 51 kilo 300 gram ağırlığında 360 bin adet 'captagon' hap ele geçirildi. Araç içerisinde bulunan Ermenistan uyruklu A.H. ile S.B.'yi gözaltına alan ekipler, ele geçirilen uyuşturucu maddeyle ilgili Batman ve İstanbul'da düzenlediği operasyonda da A.D. ve S.K. S.Ş. ile Suriye uyruklu olduğu belirtilen W.D.'yi göz altına aldı.

Olayla ilgileri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerle birlikte bir adet ruhsatsız silah ile 2 adet şarjör ve 17 adet fişek ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 12:15:04
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 17:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?