7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Büyük yangında şok iddia!

Bakırköy'de bulunan Akın Tekstil fabrikası alanı içinde yer alan yediemin deposu saat 09:00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Bölgeden çok sayıda itfaiye takımlarının katıldığı yangın söndürme çalışmaları sırasında gökyüzüne yükselen dumanlar Anadolu Yakası’ndan bile görüldü. Yangınla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 68 atölyenin yangından etkilendiğini ve can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yangının kundaklama olduğunu duyduğunu belirtti. İBB ise saat 13:00 itibariyle yangının kontrol altına alındığını açıkladı.Yangın sırasında fabrikalar içinde bulunan malzemeler dışarı çıkartılmaya çalışılırken çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri söndürme ve soğutma çalışmalarına başladı. Fabrika’nın içinde bulanan üretim tesislerinde karton, kağıt iplik ve benzeri üretim yapan 20’ye yakın firma bulunduğu öğrenildi. Saat 09.00 sıralarında içerinden patlama sesleri yükseldi.

BELEDİYE BAŞKANI: KUNDAKLAMA OLDUĞUNU DUYDUM

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, İstanbul'u duman altında bırakan yangınla ilgili olay yerinde incelemelerde bulundu.

Erzen, incelemeleri sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Kundaklanma olayı olabilir mi" sorusuna Başkan Erzen, “Yanan depoların içinde mühürlü olanların da olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların buradan aslında kaldırılması lazım. Olayın kundaklanma olduğunu da duydum. Yaklaşık bir hafta önce de aynı yerin yanması da bunun olduğunu gösteriyor. Ama kundaklamayla ne elde edilir bilmiyorum" dedi.

“MÜHÜRLENMEYE BAŞLADI"

Erzen, geçtiğimiz hafta aynı yerde yangının çıktığını hatırlatarak, “Aldığımız bilgiye göre zaten buralar eski fabrikalar. İçerde tekstil fabrikaları var. Şimdi onlar fabrika olarak çalışmıyor ama iplik depoları var daha önce de yangın çıkmıştı ve yediemin deposundan çıktığı tahmin ediliyor. Yaralı ve can kaybının olduğu söylenmiyor. Neden kaynaklandığı yönünde de bilgi yok. Bu firmaların içinde 8 tane ruhsatlı firma var. Diğerleri de mühürlenmeye başladı ama insanlar dinlemiyor" ifadelerini kullandı.

İBB: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul'da çok sayıda işyerinde bulunduğu eski fabrika binasında çıkan yangın kontrol altına alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Saat 08.34 de alınan ihbarla alarma geçen İstanbul İtfaiyesi Bakırköy grubuyla 08.37'de yangına müdahale etti. Yaklaşık 36 bin m2 alan üzerinde kurulu olan ve içinde 60'a yakın işyeri bulunan eski fabrika binası yangınına takviye birlikler çağrıldı. Alanın geniş olması ve içinde çok sayıda yanıcı ve patlayıcı maddelerin bulunması nedeniyle yangın kısa sürede çatıya sıçrayarak genişledi. Yangın yerine kısa sürede, 10 ayrı itfaiye grubu ve su tankerleri sevk edildi" denildi.

"200 PERSONEL 70 ARAÇ İLE DEVAM EDİYOR"

Yangının kontrol altına alındığı belirtilen açıklama şu şekilde devam etti;

"İlk belirlemelere göre çok sayıda tekstil atölyesi, iplik, kağıt, kimyevi madde deposu, çakmak dolum ve üretim atölyesi, zemin katta yediemin deposu ve garajı bulunduğu tespit edildi. Yangın başladıktan sonra iş yerinde bulunan işçilerin müdahale ettikleri ancak alevleri bastıramadıkları daha sonra itfaiyeye haber verdikleri belirlendi. Eski fabrika binasının çatısının yanıcı maddelerden oluşması alevlerin kısa sürede çatıya ulaşmasıyla alevlerin kısa sürede tüm binayı sardığı tespit edildi. Zaman zaman patlamaların meydana geldiği yangına fabrika duvarlarının yakılmasıyla müdahale edilebiliyor. Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Şişli, Başakşehir, Gazi, Seyrantepe, Merter, Mecidiyeköy, Kocasinan, Beşiktaş grupları ve Hamidiye A.ş. Katı Atık Müd., Zeytinburnu Belediyesi, Bakırköy Belediyesi'nden su tankerleri söndürme çalışmalarına katıldı. Söndürme çalışmalarına 200 personel 70 araç ile devam ediyor"

VALİ MUTLU: 68 ATÖLYE YANIYOR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bakırköy'deki fabrika yangınına ilişkin, “Tekstil atölyelerinin olduğu bölgede, tinere bağlı çatı katında bu yanıcı maddenin parlaması sonucu bir atölyede başlayan yangın, bölgedeki 68 atölyeyi de etkiyecek şekilde şu anda devam ediyor” dedi.

Bu bayram gününün sevincini, bir yangının üzüntüsünde hissettiklerini belirten Mutlu, “Bakırköy ilçemizde tekstil atölyelerinin olduğu bölgede, tinere bağlı çatı katında bu yanıcı maddenin parlaması sonucu bir atölyede başlayan yangın, bölgedeki 68 atölyeyi de etkiyecek şekilde şu anda devam ediyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 80 civarında itfaiye grubunun yangına yoğun şekilde müdahale ettiğini ifade eden Mutlu, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını kaydetti.

Vali Mutlu, ağırlıklı olarak tekstille uğraşan bu atölyelerde deri işlemeciliği yapıldığını ve iplik tesislerinin bulunduğunu belirterek, “Tekstile bağlı olması nedeniyle de yanıcı, yakıcı maddelerin yoğunluğundan dolayı yangının kontrol altına alınma süreci daha yoğun çaba gerektiriyor ama şu anda daha fazla yayılmaması için gereken tedbirler alındı. Bana ulaşan bilgiler, can kaybı ve yaralı olmadığı şeklinde. İşin sevindirici tarafı da bu. Ümit ediyoruz itfaiye grupları, yangını, zarar vermeden söndürecektir” şeklinde konuştu
 

...
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2012 Pazartesi 09:49:24
Güncelleme :23 Nisan 2012 Pazartesi 22:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?