1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Büyükçekmece Gölü hızla kuruyor

Büyükçekmece Gölü'nün suyunun çekilmesi sürüyor. Gölün kuruma aşamasına geldiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, vatandaşlara seslenerek, "İstanbul'da su petrolden daha kıymetli hale gelecek görünüyor. Herkesten istediğim bilinçli su tüketimidir" dedi. 

Küresel ısınmanın bariz örneklerinden biri olan Büyükçekmece Gölü'nün suyunun çekilmesi devam ediyor. Konuya dikkat çekmek için Büyükçekmece Gölü kenarında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Gerçekten Büyükçekmece Gölü şu an tamamen kurumanın eşiğine gelmiştir. Daha 20 gün önce röportaj yaptığımız yer suyla doluydu. Şu an ise bulunduğumuz yerde su bulunmamaktadır. Normalde burada 3.5 metre su olması gerekiyordu. Fakat gördüğünüz gibi şu an hiç su bulunmuyor" dedi. 

Bütün vatandaşları bilinçli su tüketimine çağıran Akgün, "Şu an İstanbul'da su petrolden daha kıymetli hale gelecek görünüyor. Bazı projeler üretilmezse İstanbul su sıkıntısı çekecektir. İstanbul'un en büyük su havzalarından biri olan Büyükçekmece Gölü de şu an kuruma aşamasına gelmektedir. Daha önce su olan yerlerde vatandaşlar şimdi tarım yapıyor. Bunun için herkesten istediğim bilinçli su tüketimidir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 16:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?