6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Büyükşehir Belediyesi ’Turizm Atölyesi’, kapılarını açıyor...

İstanbul, turizmin lider kenti olma yolunda hızla adımlarla ilerliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, önemli projeleri arasında yer alan turizmi geliştirme ve dünya ülkeleri arasında İstanbul’u turizmin lider kenti konumuna getirme yolunda başarılı çalışmalara imza atıyor.

Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi konumundaki İstanbul’u, tarihi güzelliği ve kültürel dokusuyla turizm merkezi haline dönüştürecek çalışmaların koordine edileceği "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi", 19 Eylül 2004 Pazar günü saat 13.00’de Gülhane Parkı’ndaki binasında kapılarını açıyor.

Turizm Atölyesi’nin temelleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminde yürütülen yerel kalkınma çalışmaları kapsamında, "Güzel Beyoğlu Proje Atölyesi" olarak atıldı.

İstanbul Valiliği’nin yönetiminde kurulan Beyoğlu Turizmi Geliştirme Platformu, sivil inisiyatif, yerel yönetim, merkezi yönetim ve meslek gruplarının daha zengin bir ortaklığa dönüştü. 2002 yılında kurulan Beyoğlu Turizmi Geliştirme Platformu çalışmalarına halen devam ediyor.



Beyoğlu ölçeğinde başarıyla yürütülen projelerin, üst ölçekli bir yaklaşımla şehir geneline yayılması ve sadece Beyoğlu’nun değil tüm İstanbul’un turizm geleceğinin planlanması düşüncesiyle, "İstanbul Turizmi Geliştirme Platformu" kuruldu.

"İstanbul Turizmi Geliştirme Platformu"; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ve İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı’nın yanı sıra, aralarında turizmci, eğitimci, gazeteci, yazar, sanatçı, işadamı, mimar, şehir plancısı, ekonomist, dernek ve vakıf yöneticilerinin de bulunduğu, turizm gönülülerinden oluşuyor.

İzlenen süreç sonucu gelinen noktada, İstanbul Turizmi Geliştirme Platformu’nun çalışmalarını koordine edecek, katılım sağlayacak, uygulama ve denetim işlevlerini üstlenecek bir birimin gerekliliğinin ortaya çıkmasıyla da "İstanbul Turizm Atölyesi" kuruldu.

Yerel kalkınma odaklı bir turizm gelişimi sağlamayı ilke edinen "İstanbul Turizm Atölyesi", kentin binlerce yıllık kültür mirasına sahip çıkarak, bu birikimi dünya vatandaşıyla paylaşacak bir köprü vazifesi görecek. Proje Direktörü Mimar Tülin Ersöz’ün koordinasyonunda çalışmalarını sürdürecek olan İstanbul Turizm Atölyesi, İstanbul’un dünya kentleri arasında "Turizm Liderliği"ne taşıyacak çalışmaları hayata geçirecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 17:18:40
Güncelleme :20 Eylül 2004 Pazartesi 12:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?