3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Büyükşehir'den 7 kurban merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 7 ilçede kurban kesim merkezleri oluşturdu. Küçük ve büyükbaş hayvanlar için fiyat tarifesi oluşturuldu. Belediye müracaatları sıraya alıyor. 

Kurbanını İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 ilçede oluşturulan kurban kesim merkezlerinde kestirmek isteyen İstanbullular ''ALO 153'' hattını arayarak bilgi alabilecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, halkın Kurban Bayramı'nı huzur içerisinde geçirebilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağcılar, Eyüp, Fatih, Bahçelievler, Üsküdar, Ümraniye ve Maltepe'de kurban kesim merkezleri oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, kurbanını bu merkezlerde kestirmek isteyen İstanbullular'ın ''ALO 153'' hattını arayarak kurumsal yetkililerden hem bilgi alabilecekleri, hem de kurban kesim sırası için gerekli yönlendirmelerden yararlanabilecekleri bildirildi. İstanbullular'ın sorunsuz bir bayram geçirebilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin aldığı bazı önlemler şunlar :

-Avrupa yakasında Bağcılar, Eyüp, Fatih ve Bahçelievler'de, Anadolu yakasında ise Üsküdar, Ümraniye ve Maltepe'de olmak üzere 7 ilçede kurban kesim merkezi oluşturuldu.

-Oluşturulan merkezlerin her birinde Kurban Bayramı süresince veteriner hekim, din görevlisi, uzman kasap, parçalama görevlisi, ambulans, halkla ilişkiler ve temizlik personelinden oluşan 90 kişilik ekip görev yapacak.

-Kesim merkezlerinin her biri günlük 250 büyükbaş, 500 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak şekilde düzenlendi. -Kurban kesim ve parçalama ücreti büyükbaş hayvanlar için 150, küçükbaş hayvanlar için ise 30 YTL olarak belirlendi.

-İstanbul genelinde 32 ilçede belirlenen 97 satış ve 492 kesim merkezi dışında kurban satışı ve kesimi yapanların takibi amacıyla 700 mobil zabıta personeli görev yapacak. -www.ibb.gov.tr adresinden duyurulan noktaların dışında kurban kesimi yapan vatandaşlara zabıta ekipleri tarafından 55 YTL idari para cezası uygulanacak.

-Bir veteriner hekim, bir çevre mühendisi ve zabıta personelinden oluşan İBB denetim ekipleri tarafından kurban satış merkezlerinde yapılan denetim uygulamaları bayram sonuna kadar devam edecek.

-Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü ilaçlama ekipleri, kurban satış yerlerinde ve kesim merkezlerinde bayram sonuna kadar periyodik dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürecek. -Vatandaşlar, kesim merkezlerine kurulan başvuru noktalarından alacakları sıra fişiyle birlikte bayramın ilk 3 günü kurbanlarını kestirebilecek.

-İBB Beyaz Masa ekipleri de İstanbullu vatandaşların bayram süresince yaşanabilecek aksaklıkları bildirmeleri için 08.30-24.00 saatleri arasında hizmet verecek. Vatandaşlar kurbanla ilgili tüm şikâyetlerini 153 numaralı beyaz masaya bildirebilecek. Açıklamada, Avcılar, İkitelli, Kemerburgaz, Esenyurt, Çamlıca, Tuzla, Samandıra ve Kurtköy turnikelerinden 18-27 Aralık 2006 tarihleri arasında İstanbul'a 43 bin 756 küçükbaş, 68 bin 595 büyükbaş kurbanlık hayvanın giriş yaptığının belirlendiği de bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2006 Cumartesi 02:14:06
Güncelleme :30 Aralık 2006 Cumartesi 02:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?